EM_hissdesign_hero

De förnyar trista ytor med spännande design och med omtanke om miljön

Med hjälp av foliering kan man på ett enkelt sätt förvandla trista eller nötta utrymmen och ge dem nytt liv. På så sätt skänker man också en tanke till miljön, då man behåller och förnyar istället för att kasta bort. Hissdesign Sverige AB gör om ytskikt på fastigheter och skapar nya och spännande intryck med både foliering och annan interiör, i många olika miljöer.

Hissdesign Sverige hjälper fastighetsägare och kommuner över hela Sverige att förnya fastigheter och kontor med foliering och inredning. Företaget startades upp 2009 av Katarina Andersson, som både är inredare och har många års erfarenhet av att rita butikskoncept. Hon fick idén till Hissdesign när hon skulle titta på en ny lägenhet. Hon möttes av en trevlig entré men kom in i en hiss som inte var lika välkomnande.  


– Då insåg jag hur snabbt man dömer en fastighet. Jag hyrde på den tiden kontor på ett företag som folierade bilar och tänkte ”Om man kan foliera en bil måste det vara enkelt att foliera en hiss”. Jag köpte lägenheten och frågade grannarna om de tyckte att det var okej att jag gjorde hissarna trevligare vilket självklart gick bra och då föddes idén att det här vill säkert fler ha.




Mycket mer än ytskikt

Katarina började göra förslag i 3D på hissar och skickade till fastighetsägarna hur det kunde se ut och frågade om ett möte där hon presenterade sig själv och det blev också starten för företaget. Hon startade Hissdesign vid sidan av sitt andra företag och dubblade snabbt omsättningen. Idag är de fem anställda som består av både säljare, projektledare och grafiska formgivare. Här råder en servicekänsla som tillsammans med deras expertiser ger en lyckas kombination. 


– Vi är så mycket mer än ett företag som sysslar med ytskikt. Eftersom jag ritat butiker och är inredare så hjälper vi även till med golv, tak och annan inredning. Vi tar också hand om hela trapphus med belysning och färgsättning.




När en ny kund vänder sig till företaget lämnar de en offert och även tre förslag på hur de skulle kunna förändra utrymmet, vilket ger kunden en klar bild av hur slutresultatet kan komma att se ut. Företaget gör om såväl hissar, trapphus, garage och cykelrum som tvättstugor, passager, dörrar, fasader och miljörum. 


– Vi har valt att arbeta med sådana ytor som många inte är så intresserade av och ger det en omtanke. Oftast händer det ganska mycket när man gör om på det här sättet. Det är bevisat att trevliga ytor minskar skadegörelse och där med ökar tryggheten. Vi har ytskikt där man enkelt kan ta bort till exempel klotter vilket gör att fastighetsägaren själv kan ta bort detta snabbt. Det minskar både kostnader för sanering och gör det lätt att hålla efter ytorna så det inte blir mer skadegörelse, vilket det tyvärr ofta blir om ytorna inte ses efter, säger Katarina.




– Som exempel hjälpte vi Tele 2 Arena med en hiss där de hade problem med klotter och skadegörelse. Vi satte upp ett trevligt motiv och ett ytskikt som är lätt att rengöra vilket har sparat dem mycket pengar på klottersanering. Det har också visat sig att klottret nästan helt upphört nu när man bryr sig om hur det ser ut i hissen. En annan fördel är att det är snällt mot miljön att återbruka och man behöver inte kasta ut en hissinredning för att den är ful när man kan förnya med nya ytskikt. 


Lång hållbarhet

Att förnya och förändra med olika ytskikt ger dessutom en lång hållbarhet. 


– De första hissarna som vi gjorde 2009 såg fortfarande nya ut när vi bytte motiv i dem 2016.


Hissdesign tar på sig både mindre och större uppdrag. För ett tag sedan gjorde de om 43 hissar till Väsby Hem.


– Vi gjorde om såväl innertak och golv som speglar där. 


Miljörum med fågelkvitter

– För några veckor sedan gjorde vi om ett miljörum på Söder i Stockholm där vi gjorde allt från nytt golv, nya ytskikt med motiv som vår grafiker tagit fram, fågelkvitter och avbärare på väggarna bakom kärlen. Vi satte även upp våra egna källsorteringsskyltar. Kunden var nöjd och nöjda kunder är det allra roligaste med det här, avslutar Katarina.

Läs mer...

2021-01-22

EM_alltibygg_07

Byggfirma som kan sköta hela byggprocessen

Artikel Hos Allt i 1 Bygg Huskvarna AB får kunderna en bekväm lösning för sitt byggprojekt. Här får de hjälp med alltifrån bygglovshandlingar och ritningar till uppförande med totalentreprenad.
EM_It-total_01

Cyberattacker är de kriminellas nya krig

Artikel Då ett Miamibaserat mjukvaruföretag utsattes för en hackerattack av cyberkriminella i juli i år, var det många som tvingades få upp ögonen för verkligheten. Ransomware-attacker där företag utpressas på...
  • HISSDESIGN
  • Tel: 0704-12 26 64
  • Adress: Östgötagatan 48 A ,116 64 Stockholm
EM_andrea_brandstrom_01

Andréa Brändström

Vinnare av Hela Sverige Bakar 2017.

EM_peter-svensson_05

Fotar världens kändisar

Fotografen och regissören Peter Svenson har en lång meritlista och är ett sant bevis på att om man tror på sig själv och sina drömmar kan man nå hur långt som helst.

_Skincity-pressbild

Eldsjälen bakom Skincity

Annica Forsgren Kjellman ligger bakom skönhetsimperiet Skincity – professionell hudvård online.

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine