Dela artikel

Den magiska ön med laguner

Islandia Resor har över tjugo års erfarenhet av att arrangera resor till bland annat Island. Resebyrån har blivit ett självklart val för resenärer som vill spara tid och få experthjälp med sina bokningar.

Det var 1993 som Islandia Resor slog upp portarna. Sedan starten har företaget utvecklats stadigt och drivs i dag av Asta Arnthorsdottir med sina fem anställda. Tillsammans har de lyckats bygga upp en stabil resebyrå där den senaste nyanställningen gjordes för 12 år sedan. Här får du med andra ord hjälp av en lojal, rutinerad, serviceinriktad och kompetent personal.

Islandia Resor arrangerar inte bara resor till Island, utan även till bland annat Färöarna, Grönland och USA. Men den natursköna ön, Island, står fortfarande för 95 procent av bokningarna. Resesäljarna bokar flyg, transfer, boende och utflykter åt både privatpersoner och företag, oavsett om man åker ensam eller i grupp. 
– Åker man till Island och det händer en olycka som kunden inte kan styra, ansvarar vi för att få hem kunden. Det är en extra trygghet som kunden får via oss. De kan verkligen lita på oss, säger Asta Arnthorsdottir.
Island, som till ytan är större än Danmark, har mycket att erbjuda sina turister. Här finns förstås de varma källorna, vilka fortfarande är en het turistattraktion, samt orörd natur som lämpar sig för vandringsturer. I större städer som Reykjavik flyter naturen och sevärdheter nästan in i varandra. Asta Arnthorsdottir berättar att många resenärer badar i varma källor eller ger sig ut på vandringar under dagtid, för att sedan ta del av huvudstadens rika nattliv när mörkret infallit. 
– Personligen gillar jag de varma källorna bäst och känner mig alltid som en ny människa efter ett skönt dopp, ler Asta Arnthorsdottir.

2015-04-15