enterprisemagazine.se - www.kundo.se - 12-04-2021

Den perfekta kundtjänsten

Att kunna bemöta sina kunder på ett trevligt, pålitligt och professionellt sätt är något som majoriteten av dagens företag strävar efter. Det i sig är ingen lätt uppgift. Varför? Därför att det idag finns många och olika kommunikationskanaler. För 50 år sedan behövde företaget ha en eller två telefonister som svarar i telefon under arbetstid. Kanske krävdes det också en administratör som öppnade breven som kom in till företaget. Svårare än så var det inte. Idag ser situationen helt annorlunda ut. De flesta företag behöver ett skräddarsytt helpdesk system för att erbjuda den perfekta kundtjänsten. Vad innebär ett sådant system, finns beskrivet under nästa rubrik.


Att samla alla kommunikationskanaler i en

Att ha ett system som samlar in alla kommunikationskanaler i en anses vara det ultimata verktyget för alla företag som behöver en bra lösning för sin kundtjänst. Som det nämndes i tidigare behöver företag täcka många och olika kommunikationskanaler idag. Några exempel på sådana är mejl, chatt, sociala medier såsom Facebook, Twitter och Instagram samt forum och FAQs. Det är utan tvekan svårt att ha koll på en kundservice som sprids ut på detta sätt. Därför kan du som företagsägare satsa på ett helpdesksystem där alla meddelanden samlas på en plattform och blir lätta att besvara. 


Vikten med bra kundtjänst

Vikten med att kunna erbjuda en bra kundtjänst är ett ämne som aldrig blir opopulärt. Sättet som du bemöter dina kunder på kan vara grundläggande för er framtida relation. En annan viktig aspekt att ha i åtanke är att varje nöjd kund tenderar att berätta om sin positiva upplevelse för vänner och bekanta och vice versa. Med andra ord sprids ryktet om hur ett företag bemöter sina kunder, något som leder till att en image skapas ute bland människor. För att ha en bra kundbas och en stabil framtida sådan krävs det alltså en professionellt skött support.


Sponsrat innehåll

Läs mer...

2021-04-12

Em_Gigs for her_02

Vägen till jämställdhet och inkludering går genom ett sunt ledarskap

Artikel Gigs for her AB hjälper företag att sätta sin plattform för jämställdhet och inkludering, Genom att ge företag stöd i organisationsutveckling och genom att göra jämställda och inkluderande rekryteringar...
EM_Bygg & Akustikservice_01

Bred yrkeskompetens under ett och samma tak

Artikel Bygg & Akustikservice AB har en imponerande mix av anställda inom olika hantverksgrupper som besitter stor yrkeskompetens. Med lång erfarenhet och mycket kunskap erbjuder de sina kunder totalentreprenad...
6

Löwengrip

Från bloggare till influencer och superentreprenör. En resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan.

EM_dennis-teknikmagasinet_04

Butikschef på Teknikmagasinet

Denis Manasiev Vukotic driver Teknikmagasinet mot nya framgångar!

EM_peter-svensson_05

Fotar världens kändisar

Fotografen och regissören Peter Svenson har en lång meritlista och är ett sant bevis på att om man tror på sig själv och sina drömmar kan man nå hur långt som helst.

Arkiv