enterprisemagazine.se - www.kundo.se - 12-04-2021

Den perfekta kundtjänsten

Att kunna bemöta sina kunder på ett trevligt, pålitligt och professionellt sätt är något som majoriteten av dagens företag strävar efter. Det i sig är ingen lätt uppgift. Varför? Därför att det idag finns många och olika kommunikationskanaler. För 50 år sedan behövde företaget ha en eller två telefonister som svarar i telefon under arbetstid. Kanske krävdes det också en administratör som öppnade breven som kom in till företaget. Svårare än så var det inte. Idag ser situationen helt annorlunda ut. De flesta företag behöver ett skräddarsytt helpdesk system för att erbjuda den perfekta kundtjänsten. Vad innebär ett sådant system, finns beskrivet under nästa rubrik.


Att samla alla kommunikationskanaler i en

Att ha ett system som samlar in alla kommunikationskanaler i en anses vara det ultimata verktyget för alla företag som behöver en bra lösning för sin kundtjänst. Som det nämndes i tidigare behöver företag täcka många och olika kommunikationskanaler idag. Några exempel på sådana är mejl, chatt, sociala medier såsom Facebook, Twitter och Instagram samt forum och FAQs. Det är utan tvekan svårt att ha koll på en kundservice som sprids ut på detta sätt. Därför kan du som företagsägare satsa på ett helpdesksystem där alla meddelanden samlas på en plattform och blir lätta att besvara. 


Vikten med bra kundtjänst

Vikten med att kunna erbjuda en bra kundtjänst är ett ämne som aldrig blir opopulärt. Sättet som du bemöter dina kunder på kan vara grundläggande för er framtida relation. En annan viktig aspekt att ha i åtanke är att varje nöjd kund tenderar att berätta om sin positiva upplevelse för vänner och bekanta och vice versa. Med andra ord sprids ryktet om hur ett företag bemöter sina kunder, något som leder till att en image skapas ute bland människor. För att ha en bra kundbas och en stabil framtida sådan krävs det alltså en professionellt skött support.


Sponsrat innehåll

Läs mer...

2021-04-12

EM_FP_entreprenad_03

Entreprenadtjänster med bredd i Markaryd

Artikel Med flexibla maskiner och lång erfarenhet kan FP Mark och Entreprenad förse sina kunder med såväl små som stora uppdrag inom mark och entreprenad. – Jag kan utföra det mesta och det finns nog inget inom...
EM_fobab_01

Snickare och entreprenör med bred kunskap

Artikel Med stor flexibilitet utför Fobab alltifrån små till större uppdrag åt många företagskunder i Stockholm. Alla uppdrag utförs med stort engagemang och för dem är ingenting omöjligt.
EM_dennis-teknikmagasinet_04

Butikschef på Teknikmagasinet

Denis Manasiev Vukotic driver Teknikmagasinet mot nya framgångar!

EM_andrea_brandstrom_01

Andréa Brändström

Vinnare av Hela Sverige Bakar 2017.

EM_mercedes.murat_04

Mercedes Murat

Konstnären som balanserar känslofylld konst med hårt fysiskt arbete.

Arkiv