146061-sandborgen

‘‘Det viktigaste är att barnen äter maten’’

Med en tanke om näringsriktig, vällagad och god kost startade Mats Sjögren och Anders Sagered sin cateringfirma Sandborgen för 11 år sedan. I dag levererar duon mat till över 60 skolor och förskolor.

       Det var när Anders Sagereds barn gick på en förskola där maten serverades från en grekisk restaurang, som den tidigare restaurangchefen och köksmästaren reagerade.
       – De visste aldrig vad de blev serverade!
Anders hade vid den här tidpunkten nyligen startat Sandborgen med Mats Sjögren, och förskolan frågade om de kunde tänka sig att leverera mat även till dem.
       – Vi testade det under ett halvår. Nu är det 11 år sedan och de är fortfarande kvar som våra kunder.
Sandborgen levererar mat till skolor och förskolor. Cateringfirman har en stor kundkrets med över 60 skolor och förskolor. En stor del av framgången handlar om Mats och Anders inställning till maten de lagar.
       – Det ska vara bra kvalitet. Barnen ska få ordentligt med näringsinnehåll. Vi försöker laga modern mat som återspeglar hur samhället ser ut i dag, säger Mats Sjögren.
       Sandborgen tillhandahåller även specialkost för barn som är allergiska eller av andra anledningar inte kan äta samma mat som övriga elever. Cateringfirman har tagit fram en databas som gör att de enkelt och snabbt kan se vilka barn som ska ha specialkosten så att inga misstag ska uppstå.
       Duon berättar att de försöker bistå alla önskemål från kunderna. De vill dessutom att Sandborgen ska vara så transparant som möjligt för såväl lärare, elever som föräldrar.
       – Vi åker till exempel ut på föräldramöten och berättar om vår mat och talar om vad vi gör, säger Mats Sjögren.
Men i slutändan handlar allting om en sak.

       – Det viktigaste för oss är att barnen äter maten.

2014-11-05
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies