My Post(18)

Du kan bli ditt bästa jag!

Kunskapen om hälsofrämjande och förebyggande kvinnohälsa, ligger vi i Sverige långt efter med, i jämförelse med USA. Okunskapen i traditionell sjukvård är utbredd och seglivade myter fortsätter att påverka kvinnors chans till välmående. Känner du dig trött och orkeslös, har humörsvängningar, är deprimerad, har kraftiga eller oregelbundna blödningar eller helt enkelt känner att något inte stämmer? Inom privat sjukvård finns hjälpen att få. HerCare hjälper kvinnor att bli sitt bästa jag!

HerCare grundades för två år sedan av initiativtagaren Mia Lundin och drivs operativt av vd:n Zeinab Daugaard. Mia är intensivvårdsjukvårdssköterska i grunden och utbildad Nurse Practitioner i USA, där hon sedan arton år tillbaka driver ytterligare en klinik. I över trettio år har hon arbetat med behandling av hormonella förändringar/obalanser som PMS, förklimakteriet, klimakteriet och förlossningsdepression. Inom ämnet har hon skrivit tre böcker.


 – Med HerCare vill vi hjälpa dessa tusentals kvinnor som årligen blir missförstådda inom offentlig vård och som felbehandlas eller inte behandlas överhuvudtaget. Kvinnor behöver inte genomlida klimakteriet, de behöver inte ha kraftiga besvär av PMS eller uppleva ett humör som varje månad ställer allt på sin spets. Det är dags att kunskapen om kvinnors kroppar tas på allvar och att vi tänker mer förebyggande så att besvär inte leder till sjukdom, säger Mia.

 – Det är en blandning av skolmedicin och funktionsmedicin som handlar om att ge kroppen vad den behöver för att fungera optimalt, och samtidigt ta bort det som blockerar funktionen. Vi ser till hela kvinnan och de olika områdena inom hälsan. Tillsammans i team runt kvinnan hjälper vi till att utveckla en optimal hälsa, fortsätter Zeinab.


Kvinnans hormonsystem är väldigt känsligt för stress. Om vi mår bra fysiskt och psykiskt samt äter rätt mat, har vi en fin hormonell kurva. Känner nervsystemet av någon form av oro, kan kurvan förstöras vilket i sin tur påverkar signalsubstanserna i hjärnan. Kroppen hamnar i obalans, ofta med till exempel ägglossningsproblem till följd, magproblem, viktuppgång, sömnsvårigheter eller nedstämdhet. Unga kvinnor kan få stora problem med PMS eller hamna i förklimakteriet.

 – Till slut säger kroppen ifrån. Vi på HerCare utreder hur problemet ser ut, vad som skapar obalans och hjälper kroppen att bli balanserad igen. Många av kvinnorna som kommer till oss har slussats runt inom vården under lång tid utan att ha fått hjälp. Att få hjälp och att få veta varför de mår som de mår, ger dessa kvinnor en otrolig befrielse, säger Mia.


 – Om sjukskrivning av kvinnor ska minska, behöver samhället börja tänka mer proaktivt bland annat genom årliga hälsokontroller av hormoner, signalsubstanser, mag-och tarmkanalen och balansen av vitaminer och mineralet. Kvinnor ska kunna bli sitt bästa jag och må bra. Kraftiga besvär av PMS är inte normalt, likväl som förklimakteriet eller stora besvär under klimakteriet. Alldeles för få kvinnor söker hjälp. Mår du som kvinna inte optimalt eller inte känner igen dig själv, då kan vi hjälpa dig. Med HisCare, som vi öppnar under hösten, vill vi även kunna hjälpa alla män att bli sitt bästa jag, avslutar Zeinab.

Läs mer...

2020-10-01

Webbplats
EM_Esn Sverige_01

Kvalitativa elinstallationer i Stockholm

Artikel Med stor noggrannhet utför Esn Sverige AB elinstallationer åt både privatpersoner och företag. Trots sin korta tid på marknaden har företaget blivit en omtyckt aktör med ett brett spann av kunder.
EM_fobab_01

Snickare och entreprenör med bred kunskap

Artikel Med stor flexibilitet utför Fobab alltifrån små till större uppdrag åt många företagskunder i Stockholm. Alla uppdrag utförs med stort engagemang och för dem är ingenting omöjligt.
  • HERCARE
  • Tel | 08-12 15 72 70
  • Brovägen 1, 182 76 Stocksund
EM_mercedes.murat_04

Mercedes Murat

Konstnären som balanserar känslofylld konst med hårt fysiskt arbete.

EM_dennis-teknikmagasinet_04

Butikschef på Teknikmagasinet

Denis Manasiev Vukotic driver Teknikmagasinet mot nya framgångar!

_Skincity-pressbild

Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

Professionell hudvård online

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine