EM_pkr-ekonomi_03

Ekonomikonsulter med personlig känsla

Med ett stort engagemang och gedigen erfarenhet av både ekonomi och specifika branscher erbjuder PKR Ekonomikonsult sina kunder ett brett spann av ekonomitjänster.
– Vi har verkligen ett stort och personligt engagemang för våra kunder, säger Fredrik Hansen.

PKR Ekonomikonsult som funnits sedan 2016 hjälper företag inom olika branscher med såväl större som mindre uppdrag inom ekonomitjänster. Deras största kundgrupp består till stor del av bostadsrättsföreningar, där Fredrik Hansen som är vd har stor erfarenhet. Tidigare har Fredrik suttit på stora byggföretag som konsult, vilket naturligt har resulterat i att han har riktat in sig mot fastighetsbranschen.


– Jag jobbar en del som underkonsult och sitter ute hos många större bolag. Det är verkligen kul, då man får en bredare kompetens och full förståelse och större inblick i verksamheten.


Den personliga kontakten

Innan Fredrik startade företaget jobbade han på ett företag där han hade hand om förvaltningar för bostadsrättsföreningar men kände efter en tid att han ville starta något eget.


– Jag ville jobba mer med den personliga kontakten. Innan jag pluggade på universitetet jobbade jag mycket inom serviceyrken och jag saknade den typen av kundkontakt. Jag kände därför att jag ville driva något eget, för att kunna jobba med kunderna på det sätt som jag vill.


Bara ett halvår senare hade han utbildat sig till auktoriserad redovisningskonsult och startade PKR Ekonomikonsult. Auktoriserad redovisningskonsult 

När man som kund ska väja redovisningskonsult rekommenderar Fredrik att man väljer just en som är auktoriserad. 


– Som auktoriserad uppfyller man de krav som ställs på en redovisningskonsult. Det är en certifiering. I princip kan man vara redovisningskonsult utan att ha pluggat ekonomi medan en auktoriserad ska ha en högskoleutbildning eller motsvarande kurser som bland annat SRF håller. Man ska även se till att den man anlitar har en ansvarsförsäkring. 


Rådgivning med kvalitet 

Att anlita en konsult har många fördelar, inte minst att man som företagare får mer tid över till kärnverksamheten. 


– Många nystartade företag vill hålla nere kostnaderna men när årsbokslutet överlämnas till oss måste vi gå igenom allt, vilket tar tid och då kan det löna sig att lämna bort det från början. Det kan också gå mycket snabbare om vi gör det samtidigt som de kan koncentrera sig på sin verksamhet och kanske dra in mer pengar där än vad de sparar på att göra redovisningen själva. 


Något som utmärker PKR Ekonomikonsult är att de alltid jobbar nära sina kunder, för att ge dem råd och stöttning. 


– Det är viktigt att kunna ge kunderna kvalitet. Vi agerar ofta bollplank och berättar vad konsekvensen blir om de gör si eller så. Som utbildad redovisningskonsult vet man hur man ska gå tillväga och drilla olika saker, avslutar Fredrik. 

Läs mer...

2021-04-27

Offertförfrågan
Em_Gigs for her_02

Vägen till jämställdhet och inkludering går genom ett sunt ledarskap

Artikel Gigs for her AB hjälper företag att sätta sin plattform för jämställdhet och inkludering, Genom att ge företag stöd i organisationsutveckling och genom att göra jämställda och inkluderande rekryteringar...
EM_advokatfirman-hahne-norlin_01

När du befinner dig i en kris eller vill förekomma en- välj rätt advokatbyrå

Artikel De flesta människor behöver någon gång i livet vända sig till en advokat. Du går igenom en skilsmässa, barnen ska få gåvor, ett testamente ska upprättas eller du har dragits in i ett brottmål. Advokater...
  • PKR Ekonomikonsult
  • Tel: 08-410 04 004
6

Löwengrip

Från bloggare till influencer och superentreprenör. En resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan.

EM_marcus-aujalay_02

Markus Aujalay

Sveriges tuffaste matjury är epitetet på juryn i Sveriges Mästerkock. Markus Aujalay är domaren som ger mästerkockarna mardrömmar.

EM_mercedes.murat_04

Mercedes Murat

Konstnären som balanserar känslofylld konst med hårt fysiskt arbete.

Arkiv