EM_ST-EL_hero

Elinstallationer med fina resultat

Med stor noggrannhet och ett öga för det estetiska utför ST EL i Halmstad AB elinstallationer åt både företag och privatpersoner. De utför alltifrån mindre till större installationer, alltid med en god dialog med kunden.

Thor Chavez Nielsen och Simon Lundstedt startade tillsammans ST El i Halmstad under våren 2019. De har en lång erfarenhet av både yrket och kundkretsen, då de tog över firman som funnits i nästan fyrtio år. De utbildade sig till elektriker under gymnasiet och hade jobbat på företaget i fem år när de fick erbjudande om att ta över det. 


– Chefen kom och sa en dag att han skulle gå i pension och frågade om vi ville ta över. Det gick snabbt med övertagandet och vi fick verkligen en kanonstart då det redan var ett befintligt företag med kunder, säger Thor.


Deras kunder består delvis av byggföretag, där de fungerar som inhyrda underkonsulter men de har även privatpersoner som kunder. 


Att anlita en mindre firma när det kommer till elinstallation har många fördelar, inte minst genom att de kan hjälpa sina kunder inom flera områden.


– På större företag är det ofta uppdelat inom olika områden, som inom nätverk och larm men vi kan lite av allt och det är en stor styrka. Om vi är ute hos en kund och denne frågar om vi samtidigt kan göra något mer, så är det inga problem. 


När de anlitas av privatpersoner rör det sig oftast om installationer av i nybyggnationer som hushållsel, nätverk, LAN och så vidare. 

I vissa fall anlitar kunden först en elkonsult som gör underlaget men oftast går Thor och Simon igenom med kunderna vad som ska utföras och kan på så sätt ta helhetsansvar för jobbet. 


– Vi går igenom vad de vill ha utfört samt om de till exempel vill ha spottar istället för lampor, vart de vill ha uttagen och så vidare. Vi installerar el i många hus vid kusten som inte är standardhus, de är lite mer påkostade och då blir det lite mer avancerat med elen också. 


De utför inte bara installationer i hus, utan uppför också laddstolpar och boxar för elbilar. När Thor och Simon utfört ett uppdrag hos kund går de alltid igenom och kontrollerar att slutresultatet blivit som förväntat. 


– När vi installerat färdigt i ett hus går vi alltid igenom och gör tester och prickar av på ett protokoll. 


När man som kund ska välja elinstallatör är det viktigt att kolla upp så att denne är behörig. 


– På elsäkerhetsverkets kan man söka på ett namn och se om företaget eller personen är auktoriserad, säger Thor. 


Deras kunder och uppdrag finns i stort sett i hela Halland och de har många återkommande kunder. Idag jobbar de själva i företaget men tanken finns att i framtiden kunna anställa. 


– Om vi ska anställa kommer vi att leta efter någon som är driven och serviceinriktad. I det här yrket är det viktigt att kunna prata med människor rent allmänt, både mot slutkunden och de man samarbetar med. 


När Thor och Simon utför ett jobb är de alltid noggranna med säkerheten men lägger även stor vikt vid det estetiska. 


– Det gäller att vara noggrann. Det är ingen som vill betala om det inte är en snygg installation. Det får hellre kosta lite mer och bli bra. Vi försöker alltid att hålla en bra dialog med kunden, det är A och O när man gör en nybyggnation, avslutar Thor. 

Läs mer...

2021-01-20

EM_Bygg & Akustikservice_01

Bred yrkeskompetens under ett och samma tak

Artikel Bygg & Akustikservice AB har en imponerande mix av anställda inom olika hantverksgrupper som besitter stor yrkeskompetens. Med lång erfarenhet och mycket kunskap erbjuder de sina kunder totalentreprenad...
EM_It-total_01

Cyberattacker är de kriminellas nya krig

Artikel Då ett Miamibaserat mjukvaruföretag utsattes för en hackerattack av cyberkriminella i juli i år, var det många som tvingades få upp ögonen för verkligheten. Ransomware-attacker där företag utpressas på...
  • ST EL I HALMSTAD AB
  • Tel: 0738-49 89 48
  • Adress: Hallandsgatan 9, 302 36 Halmstad
EM_peter-svensson_05

Fotar världens kändisar

Fotografen och regissören Peter Svenson har en lång meritlista och är ett sant bevis på att om man tror på sig själv och sina drömmar kan man nå hur långt som helst.

EM_dennis-teknikmagasinet_04

Butikschef på Teknikmagasinet

Denis Manasiev Vukotic driver Teknikmagasinet mot nya framgångar!

Holknekt_webb3

Per Holknekt

Från brädan till scenen

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine