145088-tornemansMat

En uppstickare i matbranschen

Törnemans Mat är företaget där självlärda kockar skapar en annorlunda restaurangupplevelse genom popup-krogar, catering och en möjlighet att laga mat till dig och dina gäster direkt i ditt egna kök. En uppfriskande uppstickare helt klart.

För sex år sedan bytte Erik Törneman bana. Han hade under flera år jobbat som ad och affärsutvecklare, men passionen för mat vann till slut kampen och Erik körde i gång Törnemans Mat. Ryktet om hans nystartade verksamhet spreds genom vänner och bekanta och han fick snart beställningar där han fick agera som en ”klassisk hemmakock”. Men det var först när Erik träffade gotlänningen Egil på en midsommarfest som företaget tog riktig fart.

I dag erbjuder Törnemans Mat speciella restaurangupplevelser genom att agera hemmakockar, köra catering samt genom det speciella popup-krogkonceptet. Det sistnämnda innebär att en krog slås upp på ett ofta speciellt ställe under en eller ett par dagar.
   – Enklast är nog att beskriva oss som en uppstickare i matbranschen med fokus på catering och event. Vi vill att du som kund ska få en annorlunda restaurangupplevelse, det ska inte vara som att gå till finkrog som redan har allting, säger Erik Törneman.
   – Man ska förstå att mat inte är så svårt. Det är ganska lätt att samla ett gäng härliga människor och äta bra mat och bara koppla av. Jag tror att alla våra kunder kommer tillbaka av just den anledningen. Vi är oss själva och gör det vi gör på vårt sätt.

Men företaget sysslar inte bara med popup-krogar och catering. Ett eget såsföretag inom Törnemans Mat kommer lanseras och i framtiden kommer även en egen kollektion av restaurangkläder och kepsar lanseras.
Men Erik försäkrar att Törnemans Mat alltid kommer att handla om det som är viktigast – maten.
   – Ursprunget kommer alltid vara mat, för det är det jag brinner för och älskar mest av allt.

2014-09-12
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies