Systrarna Ann-Christin och Valentine Naccachian saknade ett matställe i Hallsberg där man kunde äta något lätt och fräscht. Med den handlingskraft och optimism som kännetecknar dem båda öppnade de därför Systrarna & Jag i december 2013. I dag en blomstrande restaurang- och caféverksamhet dit människor kommer för den trivsamma och välkomnade atmosfären som springer ur systrarnas glädje och entusiasm för verksamheten.
– Vi har satsat stort på vår populära salladsbar och på våra hemlagade röror, såser och dressingar men vi har också varma rätter som fajitas, falafel och lasagne på menyn, berättar Ann-Christin.
Särskilt stolta är de över Husets special, en italiensk tallrik med bland annat lufttorkad skinka, pesto, mozzarella, ruccola och tomat.
– Vi serverar den med en grekisk röra och en sallad med orientalisk dressing vid sidan, berättar Valentine.
Naturligtvis är tillbehören lagade av systrarna själva.
– Vi satsar på hemlagat. Visst kan du köpa en sallad på andra ställen – men just våra dressingar kan du inte få någon annanstans. De är pricken över i:et, säger Ann-Christin.
Salladsbaren är fylld till bredden av dagsfärska alternativ och man väljer naturligtvis själv det man vill ha.
– Många älskar vår rödkålssallad som vi marinerar i kylen över natten, berättar Valentine.
I dag är Systrarna & Jag främst ett lunchställe men de båda driftiga ägarna satsar stort på att utveckla cafédelen, dit människor kan komma och slappna av på eftermiddagarna.
De bakar bland annat cheesecake, kladdkaka, pajer och morotskaka.
– Vi väljer sådant som våra kunder efterfrågar och sådant vi själva tycker om, säger Ann-Christin.
Även kaffemenyn är bred. Här kan du, utöver en kopp traditionellt kaffe, välja mellan cappuccino, olika sorters latte och espresso. För den som föredrar te finns en mängd smaker att prova.
Ann-Christin och Valentine är osedvanligt måna om sina kunder och gör allt för att de ska få precis vad de önskar. Självklart kan allt på menyn tas med.
– Vi är flexibla och beredda att anpassa oss efter alla behov. Storbeställningar, servering på plats eller att byta ut ingredienser efter personlig smak är inga problem, lovar de två systrarna.