204029_01204029_02

Entreprenör med helhetslösningar

Till Björntjänst i Skåne AB kan kunderna ringa när de behöver hjälp med många olika slags projekt, för såväl husets in- som utsida.
– Jag hjälper människor med projekt som är för stora eller svåra för dem själva och för små för en större firma. Inget jobb är för litet för mig och jag utför ”en björntjänst som gör dig glad”, säger Björn Jönsson.

Björn har en lång yrkeserfarenhet och det har gett honom många olika slags kunskaper och erfarenheter att stoltsera med. Han har jobbat inom flera, olika branscher och yrken. Bland annat som säljare, plåtslagare och snickare, vilket också ledde till tanken att starta eget.


– Jag började som plåtslagare och gick vidare till att vara teamleader, konstruktör, produktutvecklare och så småningom blev jag specialsäljare. Jag har gått igenom hela ledet och tänkte att det var dags att starta eget och bli min egen ledare. Dels vill jag ha en frihet men också kunna hjälpa människor, förklarar Björn.


När Björn och hans fru Camilla, som träffades för fem år sedan, renoverade en lägenhet som hon köpt så tog idén om att starta eget fart hos Björn.


– Jag hade köpt en lägenhet där jag trodde att vi bara skulle behöva byta ut och renovera en del men Björn såg potentialen och hade bättre idéer, så han rev ut mycket och gjorde stora förändringar och lägenheten blev jättefin. Det här var precis det Björn skulle hålla på med, förklarar Camilla.


Två år senare skulle Björn och Camilla sälja lägenheten för att istället köpa ett hus och lägenheten blev då den mest klickade på Hemnet i området, under den veckan. 


Björn startade Björntjänst under våren 2019 och fick snabbt kontrakt med flera bostadsrättsföreningar och ägnade sig mest åt trädgårdsskötsel. I och med kontrakten fick Björn en bra och stabil start men när det började regna efter torkan som rådde tog det snabbt fart på växtligheten och han fick mer jobb än vad han hann med.


– Jag jobbade dag och natt för att hinna med så därför har jag valt att bara ha kontrakt med en förening nu.

 

Idag ägnar sig Björn åt de allra flesta områden och projekt där människor behöver hjälp. Han gör alltifrån mindre byggprojekt som att byta panel, till större renovering av kök och badrum,  stenläggning och uterum. Ibland får han också förfrågan om att hjälpa till att köra undan skräp eller byta en kran hos en kund.
Ibland utför han även uppdrag tillsammans med kunden, som till exempel att bygga upp ett uterum.


– De kanske inte kan göra det helt själva, samtidigt som jag behöver en extra hand och då kan vi göra det tillsammans. Det här gör människor glada, att känna att de inte är ensamma, samtidigt som de blir delaktiga i sitt eget projekt.


Björn utför främst uppdrag åt privatpersoner men hyr också ut sig själv som konsult till andra företag. Han brinner verkligen för att hjälpa människor och känner att han genom sitt jobb gör många människor glada.


Dessutom är han otroligt flexibel när han är ute hos sina kunder. Inte nog med att han har en stor erfarenhet av många hantverksyrken, han är också lösningsorienterad och använder ett kreativt tänkande för att lösa problemen.


– Det finns ingen standardlösning, utan man måste vara flexibel. Jag hittar dessutom ofta på kreativa lösningar som kunderna uppskattar, avslutar Björn. 

Läs mer...

2020-09-18

EM_MD Karlsson Byggnads _01

Byggtjänster med bredd

Artikel När man ska anlita hantverkare är det viktigt att känna att företaget är seriöst och att man får förtroende för den man anlitar. MD Karlsson Byggnads AB som minst sagt har en lång erfarenhet av branschen...
EM_alium_01

Bokföring är ett hantverk!

Artikel Med löpande bokföring vet du vad i din verksamhet som är lönsamt och vad som inte är det. Ägare och styrelse kan vara trygga med att inte riskera att bli personligt betalningsansvariga om företaget har...
  • BJÖRNTJÄNST I SKÅNE AB
  • Tel: 0708-350 352
  • Adress: Björkvägen 3, 235 99 Vellinge
  6

  Löwengrip

  Från bloggare till influencer och superentreprenör. En 14 år lång resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan. Nu med det nya varumärket Löwengrip.

  EM_mercedes.murat_04

  Mercedes Murat

  Konstnären som balanserar känslofylld konst med hårt fysiskt arbete.

  EM_peter-svensson_05

  Peter Svenson fotograferar världens kändisar

  Fotografen och regissören Peter Svenson har en lång meritlista och är ett sant bevis på att om man tror på sig själv och sina drömmar kan man nå hur långt som helst.

  Arkiv

  © 2021, Enterprise Magazine