Dela artikel

Expertis inom högspänning

Niklas Hanold driver Hanold El & Kraft i Söderhamn som trots de relativt få anställda har en bred kompetens. Denna allsidiga elfirma ansvarar för lösningar inom industri och andra företag.

Niklas startade sitt företag Hanold El & Kraft AB för sex år sedan och har i dag fem anställda elektriker. Den samlade kompetensen och erfarenheten i företaget är stor och de händer inte sällan att de anlitas av andra elfirmor för särskilt komplicerade uppgifter inom ramen för större projekt. 


– Vi har personal och kunskap för att hjälpa till även i  stora projekt, säger Niklas som är riktigt nöjd över sitt företag och framför allt sina skickliga medarbetare.  


Hanold arbetar med bas i Hälsingland och tar sig an kunder från hela Sverige i behov av skickliga högspänningselektriker. 


– Vi har ett ramavtal med en stor industri åt vilka vi både installerar och hjälper till på drift och underhåll. 


Projekten varierar i omfattning. Alltifrån småjobb per timme till lite större projekt där Hanold många gånger kan få komma med egna idéer och lösningar. De installerar transformatorer, utför högspänningsavslut, gör kabelarbeten med mera. 


– Man kan sammanfatta det med att vi monterar, testar inklusive felsöker och hjälper till vid driftsättning i nya och gamla elektriska anläggningar, förklarar Niklas. 


Han är mycket nöjd med företagets nuvarande storlek. De är tillräckligt många för att ta sig an relativt stora jobb, men kan samtidigt dra nytta av det mindre företagets fördelar.


– Beslutsvägarna är korta och kommunikationen rak. Eftersom vi är ett gäng kompisar ställer vi upp för varandra och fokuserar på att jobben blir noggrant utförda, säger Niklas. 


Att firman är så pass populär tror han beror på den allsidiga kompetensen och den positiva inställningen.


– Vi kan det vi gör helt enkelt!

2016-04-13