Dela artikel

Familjärt hotell där du kan slappna av

I samband med evenemanget Knäredsdagen Sextontretton den 5 juli firas freden mellan Sverige och Danmark och man ”vänder upp och ner och in och ut på hela Knäred” för att citera Marie Harrysson, ägare av Hotell Freden i Knäred. Det innebär fest väl värt ett besök.

Marie Harrysson arbetade som lärare innan hon bestämde sig för att det var dags för nya utmaningar i form av Hotell Freden i Knäred. I maj 2012 tog hon över hotell och restaurang, och konstaterar att hon inte ångrar något.
– Jag möter fantastiska människor från när och fjärran varje dag, säger hon.


Hotell Freden i Knäred besöks av en blandning av nya och återkommande gäster. För en gammal lärare är det en lyx att möta människor som dyker upp av egen fri vilja och som inte behöver pushas i någon riktning. Hit kommer såväl turister och förbipasserande, liksom konferensgäster, föreningar och företag som tar del av både mat, event och övernattning som Marie Harrysson sätter ihop enligt önskemål.
– Det finns ett färdigt koncept, men jag arbetar med det som kunden vill ha och vi diskuterar fram det tillsammans, berättar hon och intygar att gästerna brukar vara mer än nöjda när de lämnar hotellet.


Här genomsyrar enkelheten, något som brukar uppskattas, även av de gäster som är vana vid Grand Hotellstandard. Det är känslan av avslappnad hemmamiljö som brukar påtalas, något som Marie Harrysson ser som det bästa betyg man kan få som hotellägare.
– Här finns ingen relaxavdelning, men du känner dig ändå avslappnad när du kommer. Här är ingenting tillkrånglat eller konstlat, bara äkta!

2014-06-16