Johan_Andrassy

Finansvärldens idrottsstjärnor hittar ni hos Case

Att ha pengarna på sparkontot idag, ger ingen avkastning i morgon. Att placera pengarna i aktier kan kännas osäkert och för risktagande. Att placera pengarna där emellan, i räntepapper och företagsobligationer, ger inte snabba pengar på en kort tid, men en trygg avkastning som gör att du sover gott om natten. Case Kapitalförvaltning har gjort god fond- och kapitalförvaltning till en lagsport. I truppen hittar du idrottsstjärnorna Stefan Edberg, Nicklas ”Lidas” Lidström och Henrik Stenson.

Case började som en fristående aktör på 90-talet under namnet Mariegården, grundat av fyra tidigare banktjänstemän som tyckte att branschen behövde utvecklas. Namnet ändrades därefter till Catella då InterIKEA blev intresserade och gick in som delägare. När sedan Ingemar Kamprad ville köpa upp hela bolaget, klev tidigare ägare ur och grundade Case Asset Management under 2004. Stefan Edberg var med från start, med samma entusiasm, engagemang och kompetens som han gav till tennisvärlden. Stefan Edberg.


– Hela vår företagskultur är präglad av delägarna som var med från start och stjärnorna som har anslutit sig därefter. Det är laget före jaget. Lagandan sitter i väggarna, den genomsyrar alla våra beslut och i hur vi bemöter våra kunder. Vi vill tävla, vi vill göra ett bra jobb, vi vill vinna och alla i bolaget är precis lika viktiga för att vi ska åstadkomma det goda resultat som vi har uppnått, berättar Johan Andrassy, vd för Case. 


Case är en fristående fond- och kapitalförvaltare, som vänder sig till kunder som vill ha en förmögenhetsbevarande kapitalförvaltning med lägre risk. Sedan start har de gått från cirka 500 miljoner till 6 miljarder i förvaltat kapital.  Allt fokus läggs på fond- och kapitalförvaltning, utan dolda avgifter eller kostnader. Vad fonderna kostar är priset som du betalar, berättar Johan. 


– Trots att vi årligen växer är vi fortfarande en liten spelare, och det är så vi vill hålla det. Vi kan hålla oss nära kunden, ge en bättre service och lägga allt vårt fokus vid att ha en så bra och transparent fond- och kapitalförvaltning som möjligt. Eftersom vi är fristående är vi snabbfotade, jobbar nära marknaden och gör det som är bäst för kunden. Vi vet, att det som är bra för kunden, även är bra för oss.


Att spara sina pengar på banken ger nollränta, vilket betyder att du behöver placera dina pengar för att få avkastning. Det är tryggare att välja räntemarknaden framför aktiemarknaden och mer lönsamt att välja räntemarknaden framför att spara på banken. Case har tre produkter baserade på sparhorisont: Case Safe Play, Case Fair Play och Case All Star. Case Safe Play har genom åren belönats med högsta betyg av Morningstar och under 2017 erhöll de pris för bästa fond av Morningstar samt Fondmarknaden.


– Det är enkelt att spara hos oss och du kan komma igång direkt. Antingen köper du fonderna via vår hemsida eller loggar in på din internetbank och sparar via banken. Vi anser att en stabil men låg risk är gott nog. Fortfarande ligger rekordmycket pengar till nollränta på bankkontot och vill man inte ta höga risker, är räntemarknaden perfekt. Det viktigaste är att man kommer igång. Lite sparande varje månad är bättre än inget, och du kan alltid öka sparandet eftersom, säger Johan.Nicklas ”Lidas” Lidström.


Henrik Stenson.


Att Case har tre legender som delägare i ett och samma bolag, är helt unikt i Sverige.


– Det är otroligt förmånligt att ha tre av Sveriges största ambassadörer för svensk idrott som aktiva delägare i bolaget. De är inte bara fantastiska människor som bidrar till en anda i bolaget som vi är väldigt stolta över, utan precis som oss andra sparar de i våra fonder. Vi har därför exakt samma incitament som våra kunder - att fonderna presterar så bra som möjligt. Det tycker vi är laganda på riktig, avslutar Johan Andrassy.

Läs mer...

2021-01-14

EM_alium_01

Bokföring är ett hantverk!

Artikel Med löpande bokföring vet du vad i din verksamhet som är lönsamt och vad som inte är det. Ägare och styrelse kan vara trygga med att inte riskera att bli personligt betalningsansvariga om företaget har...
EM_Elkompaniet_01

Erfaren elfirma på frammarsch

Artikel Med stor kunskap och lång erfarenhet utför Elkompaniet olika slags installationer med hög kundservice och smidighet. Hos dem finns det alltid en vilja att hjälpa kunderna till den bästa lösningen.
  • CASE KAPITALFÖRVALTNING
  • Tel: 08-662 06 90
  • Besöksadress: Nybrogatan 17, 114 39 Stockholm
EM_dennis-teknikmagasinet_04

Butikschef på Teknikmagasinet

Denis Manasiev Vukotic driver Teknikmagasinet mot nya framgångar!

6

Löwengrip

Från bloggare till influencer och superentreprenör. En 14 år lång resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan. Nu med det nya varumärket Löwengrip.

Holknekt_webb3

Per Holknekt

Från brädan till scenen

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine