Johan_Andrassy

Finansvärldens idrottsstjärnor hittar ni hos Case

Att ha pengarna på sparkontot idag, ger ingen avkastning i morgon. Att placera pengarna i aktier kan kännas osäkert och för risktagande. Att placera pengarna där emellan, i räntepapper och företagsobligationer, ger inte snabba pengar på en kort tid, men en trygg avkastning som gör att du sover gott om natten. Case Kapitalförvaltning har gjort god fond- och kapitalförvaltning till en lagsport. I truppen hittar du idrottsstjärnorna Stefan Edberg, Nicklas ”Lidas” Lidström och Henrik Stenson.

Case började som en fristående aktör på 90-talet under namnet Mariegården, grundat av fyra tidigare banktjänstemän som tyckte att branschen behövde utvecklas. Namnet ändrades därefter till Catella då InterIKEA blev intresserade och gick in som delägare. När sedan Ingemar Kamprad ville köpa upp hela bolaget, klev tidigare ägare ur och grundade Case Asset Management under 2004. Stefan Edberg var med från start, med samma entusiasm, engagemang och kompetens som han gav till tennisvärlden. Stefan Edberg.


– Hela vår företagskultur är präglad av delägarna som var med från start och stjärnorna som har anslutit sig därefter. Det är laget före jaget. Lagandan sitter i väggarna, den genomsyrar alla våra beslut och i hur vi bemöter våra kunder. Vi vill tävla, vi vill göra ett bra jobb, vi vill vinna och alla i bolaget är precis lika viktiga för att vi ska åstadkomma det goda resultat som vi har uppnått, berättar Johan Andrassy, vd för Case. 


Case är en fristående fond- och kapitalförvaltare, som vänder sig till kunder som vill ha en förmögenhetsbevarande kapitalförvaltning med lägre risk. Sedan start har de gått från cirka 500 miljoner till 6 miljarder i förvaltat kapital.  Allt fokus läggs på fond- och kapitalförvaltning, utan dolda avgifter eller kostnader. Vad fonderna kostar är priset som du betalar, berättar Johan. 


– Trots att vi årligen växer är vi fortfarande en liten spelare, och det är så vi vill hålla det. Vi kan hålla oss nära kunden, ge en bättre service och lägga allt vårt fokus vid att ha en så bra och transparent fond- och kapitalförvaltning som möjligt. Eftersom vi är fristående är vi snabbfotade, jobbar nära marknaden och gör det som är bäst för kunden. Vi vet, att det som är bra för kunden, även är bra för oss.


Att spara sina pengar på banken ger nollränta, vilket betyder att du behöver placera dina pengar för att få avkastning. Det är tryggare att välja räntemarknaden framför aktiemarknaden och mer lönsamt att välja räntemarknaden framför att spara på banken. Case har tre produkter baserade på sparhorisont: Case Safe Play, Case Fair Play och Case All Star. Case Safe Play har genom åren belönats med högsta betyg av Morningstar och under 2017 erhöll de pris för bästa fond av Morningstar samt Fondmarknaden.


– Det är enkelt att spara hos oss och du kan komma igång direkt. Antingen köper du fonderna via vår hemsida eller loggar in på din internetbank och sparar via banken. Vi anser att en stabil men låg risk är gott nog. Fortfarande ligger rekordmycket pengar till nollränta på bankkontot och vill man inte ta höga risker, är räntemarknaden perfekt. Det viktigaste är att man kommer igång. Lite sparande varje månad är bättre än inget, och du kan alltid öka sparandet eftersom, säger Johan.Nicklas ”Lidas” Lidström.


Henrik Stenson.


Att Case har tre legender som delägare i ett och samma bolag, är helt unikt i Sverige.


– Det är otroligt förmånligt att ha tre av Sveriges största ambassadörer för svensk idrott som aktiva delägare i bolaget. De är inte bara fantastiska människor som bidrar till en anda i bolaget som vi är väldigt stolta över, utan precis som oss andra sparar de i våra fonder. Vi har därför exakt samma incitament som våra kunder - att fonderna presterar så bra som möjligt. Det tycker vi är laganda på riktig, avslutar Johan Andrassy.

Läs mer...

2021-01-14

Em_adrenaline key_06

De skapar delaktighet och kollektiv intelligens

Artikel Adrenaline Key bidrar till att bygga kollektiv intelligens utifrån organisationens behov och varje medarbetares unika kompetens genom dialog och rätt verktyg. – För att en ledningsgrupp ska lyckas med...
EM_It-total_01

Cyberattacker är de kriminellas nya krig

Artikel Då ett Miamibaserat mjukvaruföretag utsattes för en hackerattack av cyberkriminella i juli i år, var det många som tvingades få upp ögonen för verkligheten. Ransomware-attacker där företag utpressas på...
  • CASE KAPITALFÖRVALTNING
  • Tel: 08-662 06 90
  • Besöksadress: Nybrogatan 17, 114 39 Stockholm
_Skincity-pressbild

Eldsjälen bakom Skincity

Annica Forsgren Kjellman ligger bakom skönhetsimperiet Skincity – professionell hudvård online.

EM_georg-wikman_01

Mannen bakom Kan Jang

Georg Wikman är grundaren bakom hälsopreparaten Arctic Root, Kan Jang, Chisan och  nya Adapt-serien.

EM_peter-svensson_05

Fotar världens kändisar

Fotografen och regissören Peter Svenson har en lång meritlista och är ett sant bevis på att om man tror på sig själv och sina drömmar kan man nå hur långt som helst.

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine