144074-Lydiga-Tassar144074-Lydiga-Tassar2

För ett bättre hundliv

När Olivia Donngrell gick på valpkurs med rottweilern Vegas kände hon att ”det här vill jag jobba med!”. I dag är Olivia hundinstruktör och blivande hundpsykolog samt driver företaget Lydiga Tassar. Hon ångrar inte en sekund att hon hoppade av veterinärstudierna för att i stället satsa på hundinstruktörs- och hundpsykologbiten.

Olivia Donngrell ägnar sig åt hundträning och problemhundar, men det är den psykologiska sidan hos hundar som intresserar mer än veterinärsysslorna. Till hösten är hon också färdigutbildad hundpsykolog. Att ha en adekvat utbildning har varit en självklarhet för Olivia redan från början. Men så är det inte för alla i branschen.
– Vem som helst kan titta på hundprogram på tv för att sedan kalla sig hundinstruktör eller hundpsykolog. Denna titel är tyvärr inte skyddad än i Sverige. Men om jag säger att en kontaktövning är bra vill jag också kunna förklara varför den är bra, så att personen som kommer till mig med sin hund ska kunna förstå vikten av övningen, säger Olivia.


Utbildningsvalet för Olivia Donngrell föll på Hundens Hus – Nordens största privata utbildningsföretag inom området som gjort sig känt för kvalitetssäkrade yrkesutbildningar som hålls av mycket kompetenta lärare. Här går Olivia regelbundet på seminarier för att uppdatera sina kunskaper.

Lydiga Tassars kundkrets består av vanliga hundägare som har problem med att hunden exempelvis skäller på andra hundar, drar i kopplet eller visar rädsla och aggression.
– Jag arbetar inte med tävlingsinriktad träning, utan valde att inrikta mig på familjehunden som någonstans på vägen utvecklade oönskat beteende eller där familjen vill arbeta mer med vardagslydnad. Självklart lär jag ut spår och sök, men inte på tävlingsnivå utan mer som stimulans och aktivering för hunden.


Enligt Olivia kan många hundägare komma till bukt med sina hundproblem med hjälp av övningar som coachas av en utbildad hundtränare. Grunden till att lyckas med sin träning är att träna ofta fast med korta pass. Man behöver inte avse extra tid för sin träning utan kan träna under den dagliga promenaden eller under tv-reklampausen beroende på vad man tränar.
Många fascineras av hur enkelt det kan vara att komma till bukt med ett problem som ofta tar stor plats i livet. Som ett par med en jack russelterrier som bet husse varenda gång telefonen ringde. Med hjälp av diverse aktiveringsövningar från Olivia samt en rask entimmespromenad tre gånger i veckan försvann problemet med den understimulerade hunden helt.

Läs mer...

2014-06-16

EM_blekinge-snickeri-kakel_01

Blekinge Snickeri & Kakel är specialister inom våtrum

Artikel Blekinge Snickeri & Kakel AB har en stor bredd och gedigen erfarenhet av branschen och dessutom har de specialistkompetens inom våtrum. Företaget genomsyras av många mjuka värden där nöjda kunder och ett...
EM_stallkompaniet_01

Stall med hög kvalitet och trygghet

Artikel Stallkompaniet har inte bara ett brett och flexibelt sortiment med kvalitativa och noga utvalda produkter. Här finns också Sveriges största utomhusutställning.
  Peter_webb3

  Peter Svenson

  Fotograferar världens kändisar

  Holknekt_webb3

  Per Holknekt

  Från brädan till scenen

  __MG_9672

  Från förort till finrum

  Bröderna Güven driver stans bästa krogar

  Arkiv