Dela artikel

Framtidens bredbandslösning

Zedcom arbetar med installation av nätverk i främst lägenhetshus och villor. De ser till att uppkopplingen blir säker och snabb, samt har ett helhetstänk som gör att kunden får hjälp hela vägen.

I april för fyra år sedan startades Zedcom för att Ove Ekerbring, företagets nuvarande vd, såg att det fanns ett behov för en verksamhet som tänkte annorlunda. Ove betraktar fibernät som framtidens bredband och vill utveckla Zedcom till det rikstäckande företag, som tar helhetsgrepp kring landets fibernätsinstallationer.
   På två år har företaget vuxit till att sysselsätta ungefär hundra personer och ambitionerna är att fortsätta växa. Zedcom har kontor i sex städer, men målet är att öppna ytterligare tio kontor runt om landet. Företaget söker därför personal, främst duktiga fibertekniker, driftiga personer som vill hjälpa till att utveckla företaget.
   Teamet hjälper företag och teleoperatörer med att installera nätverk i främst lägenhetshus och villor. Projekten har varit stora som små. Man har utfört installationer i både små lägenhetshus som större villakvarter. Arbetet består huvudsakligen av att ersätta ADSL-linjer med fibrer, vilket garanterar snabbare bredband.
   – Vi har väl utbyggda rutiner för olika typer av projekt, säger Ove.


Installatörerna åker oftast ut till kunden för att presentera en passande projektplan. Eftersom kunden får reda på arbetsplanen kan denne känna sig trygg. Företaget är noggrant med att hålla kunderna informerade om hur arbetet fortskrider och ser alltid till att hålla fast vid bestämda leveranstider. Zedcom har en stor bokningsavdelning som har daglig kontakt med kunderna.
   Mottot är att alltid se till kundens behov och se till att sköta om drift, underhåll och service på ett exemplariskt vis.
   – Vi är duktiga på att planera och utföra jobben. För oss betyder bra service att kunden får ett trevligt bemötande, tydlig information och ett väl utfört arbete. Vi städar dessutom efter oss!

2014-11-02