EM_Emmertz bygg & projektledning _02

Från kulturbyggnader till nybyggnationer

Emmertz Bygg och Projektledning AB har en lång erfarenhet av byggbranschen och tycker att nöjda kunder och ett bra arbetsklimat bland de anställda är det allra viktigaste. Här förser de kunderna med uppdrag inom nybyggnation och alltifrån mindre till större renoveringar.


Fredrik Emmertz som driver företaget Emmertz Bygg och Projektledning AB har en lång bakgrund som snickare men också som projektledare inom byggbranschen. Med en farfar som var målare och en pappa som snickrade mycket hemma sökte han sig redan i högstadiet till praktikplatser inom bygg, som snickare och plåtslagare. På gymnasiet stod valet mellan de två yrkena men han valde då att utbilda sig till byggnadssnickare. Efter gymnasiet jobbade han som plåtslagare, vilket gett honom kunskaper som han använder inom företaget idag. Därefter blev han anställd som snickare på ett företag där han efter en tid blev projektledare.


– De frågade mig efter en tid om jag ville bli arbetsledare. Jag hade viljan, engagemanget och tyckte det var roligt, säger Fredrik.


För drygt tre år sedan valde han dock att starta eget.


– Jag ville jobba för mig själv och samtidigt ha en utmaning.

 

Bygger lösvirkeshus 

De utför både mindre och större renoveringar och även nybyggnationer åt kunder i Kristianstad med omnejd. Just idag befinner sig Fredrik och hans anställda på en tomt där de bygger ett enplanshus åt en kund. I de flesta fall bygger de villor från lösvirke men bygger också ihop prefabricerade modellhus. Fredrik som både gillar utmaningar och är intresserad av design tycker att det är extra roligt att bygga hus från lösvirke.


– Det är en lite större utmaning. Man ser det växa fram och många gånger kan jag se saker framför mig, vad de kommer att bli.Tack vare mycket kunskap och ett stort kontaktnät kan Emmertz Bygg & Projektledning erbjuda kunderna en bekväm helhetslöning. 


– Vi hjälper till med hela processen, från idé till inflyttning. Jag har bra kontakt med olika hantverkare och även arkitekter om kunden vill ha hjälp med det. Jag använder dessutom samma underentreprenörer som jag jobbat länge med. Det gör att kunderna kan känna sig trygga och luta sig tillbaka.


För Fredrik är det viktigt att involvera kunderna och alltid föra dialoger.


– Jag värdesätter kvalitet och att jag och kunden har en bra relation. Det är A och O. Det viktigaste för mig är att kunden är nöjd.


Renoverar kulturbyggnader

Något som Fredrik brinner lite extra för och som han även gått en utbildning inom är att renovera kulturbyggnader, där det är viktigt att behålla husets ursprungliga själ. Senaste uppdraget bestod av en gård från 1826 som skulle totalrenoveras.


– I sådana hus går det inte att trycka in massa nya lösningar, utan man måste jobba med de gamla materialen så att husets gamla charm bevaras. Det är roliga uppdrag där man lär sig mycket.


Fredrik värnar om kvalitet och hög kundnöjdhet men också om de anställda. För honom är det viktigt att det finns en vi-känsla inom företaget.


– Vi har fantastiskt roligt på jobbet och det är det viktigaste, pengar är inte allt. Vi har också många kunder som ringer tillbaka för att anlita oss igen, vilket är det största beviset på nöjda kunder, avslutar Fredrik.

Läs mer...

2021-05-12

Em_adrenaline key_06

De skapar delaktighet och kollektiv intelligens

Artikel Adrenaline Key bidrar till att bygga kollektiv intelligens utifrån organisationens behov och varje medarbetares unika kompetens genom dialog och rätt verktyg. – För att en ledningsgrupp ska lyckas med...
Em_serviceinabox_03

IT-företag med känsla

Artikel Bakom IT- och konsultföretaget Service in a Box AB finns en lång erfarenhet av data och IT men också en enorm drivkraft att hjälpa människor och företag så att de på bästa sätt kan använda IT som ett verktyg...
  • EMMERTZ BYGG & PROJEKTLEDNING AB
  • Tel: 0708-25 95 20
  • Adress: Bengtas väg 4, 298 34 Tollarp
6

Löwengrip

Från bloggare till influencer och superentreprenör. En resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan.

EM_mercedes.murat_04

Mercedes Murat

Konstnären som balanserar känslofylld konst med hårt fysiskt arbete.

EM_marcus-aujalay_02

Markus Aujalay

Sveriges tuffaste matjury är epitetet på juryn i Sveriges Mästerkock. Markus Aujalay är domaren som ger mästerkockarna mardrömmar.

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine