EM_palmers bygg_05EM_Palmbergs bygg_03

Från renovering till nybyggnation

Förutom att Palmbergs Bygg i Karlshamn besitter stor kunskap och erfarenhet, i allt från renoveringar till nybyggnationer så utför de också alla jobb med stor kvalitet och noggrannhet.

Snickaren Daniel Palmberg som äger och driver Palmbergs Bygg, har alltid haft ett stort intresse för att bygga. Redan som barn tyckte han att det var roligt att snickra och bygga kojor och när det var dags för gymnasiet var bygglinjen ett givet val. 


Efter gymnasiet blev han anställd på en mindre firma där han stannade under tre år, för att sedan bli anställd på ett annat mindre och lokalt företag. Därefter valde han att flytta ifrån Karlshamn för att jobba på ett större företag i Göteborg. Han tröttnade dock efter ett tag på stadslivet och att jobba på ett stort företag, då han upptäckte att han tyckte bättre om att jobba  med mindre projekt där man också kom närmare slutkunden. 


Väl tillbaka i Karlshamn köpte han tomter och byggde upp två olika hus, ett som han bor i och ett som han idag hyr ut. I samband med att han byggde sitt andra hus fick han också mycket förfrågningar av människor som han kände, som behövde hjälp med olika saker. 


– Jag fick då tankarna på att starta eget och när jag var klar med båda husen startade jag upp företaget, berättar Daniel.


Idag har Daniel en anställd och är på väg att att anställa ytterligare en snickare. 
Stor variation i jobben 

Palmbergs Bygg tar på sig både mindre och större uppdrag, alltifrån renoveringar som att byta kök, fönster eller tak till att bygga tillbyggnader och lösvirkeshus. Just idag är de i färd med att byta tak på en sommarstuga, något som projekten till stor del har bestått av under våren och sommaren. Under vintern har de istället ägnat sig åt många inomhusprojekt, som att byta kök. 


– Jag gillar variationen och det är mycket omväxling i det här yrket, berättar Daniel.


Ett av Daniels favoritprojekt är nybyggnationer i form av lösvirkeshus. För en tid sedan byggde han ett tvåvåningshus som kunden själv hade ritat. 


– Jag skulle gärna bygga fler villor i framtiden. Jag gillar utmaningen med lösvirke. 
Utför jobb med kvalitet 

Inom företaget råder många mjuka värden, där kvalitet och att alltid hålla de tider som utlovats till kunden. 


–  Blir vi av någon anledning försenad till ett jobb hör vi alltid av oss till kunden.  

     

I framtiden hoppas Daniel att företaget ska växa sig lite större.


– Jag hoppas att vi kan vara några till anställda men jag vill inte bli för stor, då jag vill vara en i gänget och jobba ute på fältet med projekten, avslutar Daniel.

Läs mer...

2021-07-30

EM_alltibygg_07

Byggfirma som kan sköta hela byggprocessen

Artikel Hos Allt i 1 Bygg Huskvarna AB får kunderna en bekväm lösning för sitt byggprojekt. Här får de hjälp med alltifrån bygglovshandlingar och ritningar till uppförande med totalentreprenad.
Enterprise.se_partnertekst 09-03-2021

Vi möblerar hallen: Hur kan man undvika att förstöra det första intrycket av lägenheten?

Artikel Ett litet rum med stor betydelse. Hallen är det första intrycket av en lägenhet. Det är här du välkomnar besökare, tar farväl och väntar på familjemedlemmar. Det är också den plats där du börjar varje...
  • PALMBERGS BYGG
  • Tel | 0735 72 52 96
  • Adress | Drösebovägen 223, 374 93 Karlshamn
  EM_dennis-teknikmagasinet_04

  Butikschef på Teknikmagasinet

  Denis Manasiev Vukotic driver Teknikmagasinet mot nya framgångar!

  EM_hege-blaecker_08

  Hege Bläcker

  Bilfantast, influencer och en av Lidköpings mest framgångsrika företagare.

  _Skincity-pressbild

  Eldsjälen bakom Skincity

  Annica Forsgren Kjellman ligger bakom skönhetsimperiet Skincity – professionell hudvård online.

  Arkiv

  © 2021, Enterprise Magazine