204059_01

Ge medarbetarna en oberoende digital pensionsrådgivare!

Arbetsgivaren betalar årligen mellan 20–30 procent av årslönen i pensionssparande för var och en av medarbetarna. Men hur placeras pengarna och vem korrigerar och maximerar portföljens avkastning? Den pensionssparande vet sällan hur pengarna är placerade och har vare sig tid eller lust för att sätta sig in i det. Med Lifeplans digitala rådgivare kan du som arbetsgivare erbjuda dina medarbetare en trygg framtid, som genererar tusentals kronor mer i pension varje månad!

Lifeplan är Europas första och största digitala rådgivare inom pension. Tjänsten är oberoende och bygger på världens främsta forskning inom livslångt sparande, kapitalallokering, optimering och investeringsutvärdering. Grundarna är forskare i finansiell ekonomi, som med sin plattform har skapat en unik tjänst för vår svenska marknad.

 – Jag och en kollega forskade i hur man som privatperson bäst sparade sina pengar över livet. Även för forskare är det en komplicerad fråga och för individen en nästan omöjlig fråga att lösa på egen hand. Majoriteten följer helt enkelt bankernas eller försäkringsförmedlarnas rådgivning, som innebär en begränsad rådgivning med kickbacks och provisioner. När man betalar 1–2 procent extra i avgifter varje år, blir det över tid oerhört mycket pengar, vilket få kan ta till sig. Med vår metod för ett oberoende pensionssparande, kan vi hjälpa tusentals människor till en tryggare pension, säger Karl Erlandzon, Doktor i finansiell ekonomi, medgrundare och Vd för Lifeplan.


Sedan 2012 är Lifeplan ett systerbolag till Benify. I dagsläget har de hjälpt över 1100 företag samt kommuner med de anställdas placering av pension. Med hjälp av plattformens algoritmer kan medarbetaren på bara 10 minuter få en skräddarsydd och levande portfölj med bra fonder, låga avgifter och med rätt risker.

 – Principen är att på sunda akademiska grunder och med forskning, placera pensionen på det sätt som är bäst för kunden. Det finns ingen motsvarighet på marknaden som kan erbjuda en mer skräddarsydd och anpassad portfölj till det pris som vi kan. Med genomsnittspersonens lön innebär det cirka 5000 kronor mer i månaden i pension, vilket ökar ju högre lön man har. Eftersom det är så pass enkelt, får användare oavsett ålder en stor förtjänst.


Alla företag och kommuner vill ha rätt medarbetar på rätt plats. Då gäller det att också vara rätt arbetsgivare.

 – Vår tjänst kan användas som en förmån till de anställa, som ett komplement till stora löneförhöjningar eller som ett sätt för arbetsgivaren att visa omtanke för medarbetaren. När arbetsgivaren tar ett aktivt ansvar för att medarbetarnas pension ska generera så pass hög avkastning som möjligt, får man en gladare medarbetare med större motivation och engagemang tillbaka. Vi ser att man, i sitt aktiva ansvar, också blir en attraktivare och mer förtroendeingivande arbetsgivare. Med Lifeplan får medarbetarna kontroll och översikt över sin pension, en högre och bättre pension, tillika som lugn och ro, avslutar Karl.

Läs mer...

2020-09-29

Webbplats
EM_alium_01

Bokföring är ett hantverk!

Artikel Med löpande bokföring vet du vad i din verksamhet som är lönsamt och vad som inte är det. Ägare och styrelse kan vara trygga med att inte riskera att bli personligt betalningsansvariga om företaget har...
EM_ CG Ekonomi AB_01

Personlig och engagerad redovisningsbyrå

Artikel CG Ekonomi AB i Åkersberga förser små och medelstora företag med ett brett spann av tjänster samtidigt som de också fungerar som ett bollplank. Här finns ett stort, varmt och personligt engagemang för...
  • BENIFY AB
  • Tel | 08-21 02 00
  • Banérgatan 16, 104 51 Stockholm
EM_marcus-aujalay_02

Markus Aujalay

Sveriges tuffaste matjury är epitetet på juryn i Sveriges Mästerkock. Markus Aujalay är domaren som ger mästerkockarna mardrömmar.

_Skincity-pressbild

Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

Professionell hudvård online

EM_dennis-teknikmagasinet_04

Butikschef på Teknikmagasinet

Denis Manasiev Vukotic driver Teknikmagasinet mot nya framgångar!

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine