byggbolagetblekinge

God anda och positiv stämning präglar Byggbolaget Blekinge!

I en unik miljö; ett anrikt gammalt lokstall med vacker fasad i rött tegel i Sölvesborg hittar vi Pelle Edvinsson och hans företag Byggbolaget Blekinge. En mycket inspirerande plats för ett ambitiöst byggföretag där det märks att arbetsglädjen och stämningen är i topp.

I ett av de snyggt inredda kontoren tar Pelle emot och berättar att han kommer från Hällevik på natursköna Listerlandet och att 90 procent av hans kompisar valde samhällsvetenskapslinjen på gymnasiet medan han själv gick mot strömmen och valde hantverksprogrammet. Att få bygga saker var nämligen hans stora passion kände han redan då.

   – Ja, hantverket i sig är mycket tillfredställande. Att få skapa saker med mina egna händer är fantastiskt och se hur ett projekt växer fram, från det att man börjar bygga tills att det tar form undan för undan, bit för bit, dag för dag!


Hela verksamheten hos Byggbolaget Blekinge präglas av en härlig och munter stämning i lokalerna och en god anda hos de anställda. Ett samarbete mellan Pelle och de andra, där alla tänker på samma positiva sätt i de uppdrag som varje dag har att erbjuda. Den inspirerande miljön man sitter i smittar förstås av sig.

   Men det handlar inte bara om att ha kul på jobbet; aktiviteter utanför arbetstid är minst lika viktiga och Pelle ordnar ofta andra uteaktiviteter för de anställda som ett tecken på uppskattning. Och då pratar man inte jobb!


”Alltid tänka tre dagar framåt”

Pelle Edvinsson berättar att han hade en duktig mentor i början av sin byggkarriär som betydde mycket för honom. Han lärde sig ”hans tänk” och devisen att man ”alltid ska se tre dagar framåt i byggprocessen för att ligga steget före”.

   Pelle har genom åren varit på många olika platser och byggt åt olika företag, både i Sverige och i Norge. Allt eftersom åren gick funderade han mer och mer på att starta eget i byggbranschen. Och så blev fallet våren 2019.

   – Jag kände tillslut att det var dags och värt att chansa. Jag var inte rädd ifall jag skulle misslyckas, då hade jag i alla fall provat, menar Pelle.


Bra utförda uppdrag och gamla kundkontakter

Man kan kalla det ett litet familjeföretag då hans fru Therese också är med och sköter det administrativa. Den första tiden var det lite trögt med uppdragen men sedan lossnade det plötsligt och det senaste halvåret har det varit fullt i orderboken. Detta tack vare bra marknadsföring, väl utförda uppdrag och gamla kundkontakter.


Byggbolaget Blekinge vill nå både företag och privatpersoner som behöver bygga om eller till. Uppdragen gäller det mesta inom bygg. Och vill man bygga nytt från grunden, tar gärna Pelle hand om hela projektet och i sin tur kontaktar arkitekter eller konsulter, och den extra hantverkskompetens som eventuellt behövs.

   – Vi hjälper gärna till redan på planeringsstadiet. Bygglov och ritningar – inga problem det heller.

Industrihallar är en annan unik kompetens för Byggbolaget Blekinge, och här har man nyligen gjort klart en industrihall i Olofström.


En hel del ROT-jobb

I år, när coronapandemin härjat i vårt land, har Pelle och hans anställda haft en hel del ROT-uppdrag; inomhus- och utomhusrenoveringar hemma hos Blekingebor. Det har bland annat handlat om takbyten, köksrenoveringar, dörrbyten, altanbyggande och schaktning.

   Utöver detta har det blivit en hel del trädgårdsanläggningar.

   – En öppen dialog med kunden är en förutsättning för att allt kring en byggnation ska löpa så smidigt som möjligt.


Bra team med handplockade snickare

Både Pelle och Therese påpekar att en trygghet i att anlita just dem är att de snickare som jobbar vid Byggbolaget Blekinge är ett bra och väl sammansvetsat team personer som känner varandra sedan tidigare och har arbetat ihop vid olika byggföretag sedan lång tid tillbaka. Handplockade snickare som har en bra relation till varandra och trivs på jobbet skapar en speciell ”Byggbolaget-anda”!


Allt sedan vi startade, har vi haft en treårsplan att inom tre år ska vi vara 10-12 personer i företaget. Därefter får vi utvärdera verksamheten och se om vi vill hålla oss kvar i denna skala eller fortsätta att expandera, avslutar Pelle Edvinsson.

Läs mer...

2020-12-19

Webbplats
EM_B&K Lots och Transport AB_02

Bemanningsföretag med mycket kunskap

Artikel Med lång erfarenhet av lots och transport förser B&K Lots och Transport AB företag runt om i Sverige med yrkeschaufförer. Med stor noggrannhet matchar de rätt person med rätt uppdrag och har genom åren...
EM_advokatfirman-hahne-norlin_01

När du befinner dig i en kris eller vill förekomma en- välj rätt advokatbyrå

Artikel De flesta människor behöver någon gång i livet vända sig till en advokat. Du går igenom en skilsmässa, barnen ska få gåvor, ett testamente ska upprättas eller du har dragits in i ett brottmål. Advokater...
  • BYGGBOLAGET BLEKINGE AB
  • Tel: 0761-86 86 17
  • Thure Carlssons väg 6, 294 35 Sölvesborg
EM_mercedes.murat_04

Mercedes Murat

Konstnären som balanserar känslofylld konst med hårt fysiskt arbete.

EM_andrea_brandstrom_01

Andréa Brändström

Vinnare av Hela Sverige Bakar 2017.

EM_dennis-teknikmagasinet_04

Butikschef på Teknikmagasinet

Denis Manasiev Vukotic driver Teknikmagasinet mot nya framgångar!

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine