195029 S3
195029 S4
195029 S7
195029 S6
195029 S5
195029 S2
195029 S1
195029 S3
195029 S4
195029 S7
195029 S6
195029 S5
195029 S2
195029 S1

Goda smaker i härlig miljö

Med kvalitativa råvaror, fantastiska smaker och snabb service har Stuk skapat ett vinnande koncept. Oavsett om man är ute efter en vinbar, restaurang eller ett café är Stuk helt rätt plats.

Så fort man kliver innanför dörren på Stuk i Jönköping sprider sig en härlig doft av kanelbullar och nymalet kaffe för att snart mixas upp med underbara dofter av vedugnsbakad pizza och andra maträtter. På Stuk har man förutom att satsa på bra råvaror och mat med kvalitet också lagt stort fokus på att skapa en stämning som gör det lätt att trivas. 


Bakom företaget och idén står kockarna Johan Salestam och Andreas Roman, som öppnade Stuk för två år sedan. 


De hade båda jobbat som kockar under många år och när de hamnade tillsammans i ett kök började ett frö att gro, vilket snart gjorde att idéerna resulterat i ett helt koncept. 


      – Vi var båda väldigt intresserade av kaffe och något som vi båda saknade var ett ställe där man kunde dricka riktigt gott kaffe. Vi började spåna och tänkte att om vi skulle starta upp ett ställe med bra kaffe, vad vill man då ha till? Jo, en god kanelbulle. Man behöver också ha något gött att äta på menyn och då behöver man också ha goda viner, säger Johan.


När de öppnade hade de en anställd, vilket idag har utökats till tio heltidsanställda och ett tjugotal behovsanställda.  Redan från start hade Johan och Andreas klart för sig hur konceptet skulle se ut. De skulle erbjuda sina kunder bra och kvalitativ mat som inte tar för lång tid att laga.


        – För vissa är vi ett bageri, andra en bistro och för en del är vi en vinbar. Vi vill inte låsa oss och ha en stämpel på oss utan hela tiden fortsätta att göra det vi tycker är kul för stunden, säger Johan.


På Stuk får man direkt en vardagsrumskänsla, en avslappnad plats där man samtidigt  kan njuta av bra service och smaker som man inte glömmer i första taget. 


        – Man kan tro att en kanelbulle smakar exakt lika oavsett vart man äter den, men så är det inte. Känslan av det som finns runtomkring, som musiken, en doft från ugnen och trevlig personal gör så mycket för smakerna, säger Johan. 


I deras bageri bakar de bullar och alla möjliga sorters bröd. Hos dem får gärna brödet som serveras med olika tillbehör stå i fokus. I produkterna från bageriet har de inga onödiga tillsatser och de använder mjöl från Orga kvarn som ligger strax utanför Norrköping. 

Här kan man också njuta av naturviner som de köper in från Rosforth Rosforth i Köpenhamn.


Vikten av att köpa kvalitativa råvaror som ger den bästa smaken är det allra viktigaste för Andreas och Johan.


       – Vi skulle aldrig få för oss att köpa amerikansk löjrom bara för att den är billigare. När vi köper in råvaror tänker vi mycket på smakerna, men också på miljön, säger Andreas.


De har många nöjda kunder och deras goda rykte har spridit sig från mun till mun.


       – Totalt har vi bara lagt ner trehundra kronor på marknadsföring. Vårt fokus har inte legat på hur bra vi tjänar på varje såld produkt, utan på att alltid ha nöjda gäster, säger Johan.


 De jobbar ständigt på att utveckla företaget och inför nästa sommar planerar de att påbörja produktion av egen glass. 


       – Vi vill hela tiden ta Stuk till nästa nivå men att vårt fokus alltid ligger på att vara ett ställe där både personalen och gästerna trivs, säger Andreas.


2019-12-02
Dela artikel
Hemsida

STUK

036-100 555

Lantmätargränd 3
Jönköping 55320

banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies