Dela artikel

Gott, nyttigt och prisvärt

Bröderna Erik och Nils Molinders passion för mat avtar aldrig. Det vittnar deras många butiker och krogar genom vilka kunskap, utbud och service löper som en röd tråd. Senaste resultatet av passionen är Rôtisserie by Melanders i Söderhallarna.

Just nu ligger Erik och Nils Molinders på Melanders fisk i startgroparna med ett nytt projekt som är på väg att växa fram i butiken i Söderhallarna Ett koncept som fötts ur inspiration från utlandsresor.
– Om man är sjukt intresserad av mat som jag är besöker man alltid saluhallar och restauranger när man är utomlands för att uppleva nya trender. Framför allt i London och New York som känns som föregångare till Stockholm, säger Nils.
Det han och hans bror upptäckt är att människor har blivit mycket mer medvetna om miljön och var maten kommer ifrån. Man vill veta om kycklingen är frigående och om mjölken är ekologisk samt vart mineralvattnet kommer ifrån.
– Folk är beredda att lägga en extra slant för att veta att det ligger ett gott hjärta bakom produktionen, menar Nils.

Att kunna uppfylla dessa krav och samtidigt matcha stockholmarnas saluhallsvanor, helghandel och lunchätande är målet med Rôtisserie by Melanders. Här ska kunden kunna välja bland kyckling, gris, lamm eller oxe som grillas synligt – som ett kvalitetsalternativ till snabbmaten. Kunden får därmed en upplevelse fjärran matbutikernas kött som är ”färdigt med besked” som Nils beskriver det. Kunden väljer bland en mängd fräscha tillbehör, som exempelvis spenatsallad, thainudlar och avokado.
– Fräschören och upplevelsen ska göra lunchen personlig och det ska finnas någonting för alla. Det ska inte kosta skjortan utan landa på omkring 100 kronor. Gott, nyttigt och prisvärt är de tre ledorden, säger Nils.
När Rôtisserie by Melanders satsar på skollunch är det ännu billigare. Numer kan studenterna hoppa över ”Donken” och i stället avnjuta grillat kött, sallad och god sås i restaurangens egenbakade bröd för endast 29 kronor.

2012-11-05