EM_graddhyllanlantcafe_03
3-5 min lästid

Gräddhyllans Lantcafé - Fika, lunch & tillställningar i lantlig idyll

Gräddhyllans charmiga Lantcafé i Markaryd bjuder på en unik kombination av traditionella recept och moderna inslag. Med ett säsongsbetonat utbud av hembakade delikatesser och omsorgsfullt tillagade luncher, har Gräddhyllan blivit ett smultronställe för de som söker genuin matglädje i en naturskön miljö.

En plats för alla tillfällen


Rune Lindgren, kocken och hjärnan bakom Gräddhyllans Lantcafé, har under de senaste sjutton åren format en mötesplats som kombinerar ett klassiskt caféutbud med bufféer och trubadurkvällar. Hos Gräddhyllan är menyn lika varierande som dess besökare. Från lättare luncher till hembakat är varje rätt noggrant skapad med ingredienser från närområdet. Med möjligheten att ta emot upp till 120 gäster är Gräddhyllan idealisk för allt från bröllop till födelsedagskalas och minnesstunder. 


- Vi får lovord nästan varje dag om vårt kaffe och vår mat. Det känns bra att kunna ge den här upplevelsen till våra gäster, säger Rune.

Säsongsanpassat & lokalproducerat


Allt som serveras på Gräddhyllan är tillrett på plats med råvaror så nära hämtade som möjligt. Det som inte kan odlas direkt i trakten, som till exempel kaffe och te, väljs noggrant ut för att matcha Gräddhyllans höga kvalitetskrav. Här används lokala leverantörer och produkter i den mån det går. 


- Det är viktigt för oss att använda det som naturen ger oss, säger Rune. 

Förutom maten och det hembakade fikat är det Gräddhyllans atmosfär som lockar besökare. Den rustika inredningen, den närliggande naturen och det vänliga bemötandet skapar en harmonisk upplevelse. 


- Att kunna sitta i vårt växthus och njuta av en måltid är något speciellt, speciellt tidigt på våren, tillägger Rune.

En anrik bakgrund


Gräddhyllans resa började när Rune Lindgren tog över en släktgård på 90-talet. Rune, som tillbringade barndomens somrar här, kände starkt för att återinföra kafékulturen han älskade. Från att ha varit en del av restaurangbranschen i olika roller, såg Rune möjligheten att på granngården starta det café som funnits i tankarna länge, det som idag är Gräddhyllan. 

- Det började med ett café, men gästerna började fråga efter mat redan efter några veckor. De flesta här i trakten, kände ju mig som kock, berättar Rune. 


En filosofi att föra vidare


Med en vilja att fortsätta traditionen av kvalitet och stil, funderar Rune på caféets framtid. Hans vision är att Gräddhyllan ska fortsätta vara en plats där kvalitet och miljötänk går hand i hand, ett lantcafé som fortsätter att föra samman människor över en kopp kaffe eller en bit mat.


- Jag hoppas kunna överlämna detta till någon som kan driva Gräddhyllan vidare i samma anda, säger han avslutningsvis. 

2024-04-25
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies