Dela artikel

Vi älskar hår

Grazette of Sweden är svensktillverkade hårvårdsprodukter tillverkade av de smartaste och mest miljövänliga ingredienserna, baserat på både vetenskap och omsorg om miljön. Oslagbara hårvårdsprodukter med ett team som inspirerar frisörer över hela världen.

– Vi har egen tillverkning, så vi har kontroll över hela produkten, säger ägaren och VD Hans Algeskog. Vi tar hållbarhet på allvar och efterlever vår slogan ”as green as possible”. 


Hans beskriver företaget som ett familjeföretag som inte i egentlig mening är ett familjeföretag. Men känslan, samarbetet, sammanhållningen och kommunikationen i hela bolaget oavsett position och arbetsroll värnar om ett ärligt klimat med högt i tak. 


– Vi har också en enorm snabbhet i processerna. Vi har råd att jobba med hög kvalitet på våra produkter eftersom vi sitter på all kompetens i huset. Jag brukar säga att vi kan tillföra mer kärlek till produkterna. Grazette har heller inga mellanhänder vid införsäljningen, utan vi säljer direkt från fabrik till hårsalongerna/kunderna. Jag vill mena att vi har högst kvalitet i hela branschen i förhållande till pris. 


Företaget håller till i vad som kallas för ”Vita Huset” i Göteborg. Ett 6000 kvadratmeter stort hus där 43 personer jobbar. Här finns kontor, labb, design, produktion, lager och en studio med salong för att produkterna ska kunna testas. I huset sitter designteamet, produktutvecklingsteamet och ett utbildningsteam. 


186015 G2


 – Vi gör våra produkter från grunden. Ingen produkt lanserar förrän den är godkänd av våra experter. Produkterna testas noggrant. Vi tar ofta emot studiebesök från bland annat frisörskolor, som får träffa våra kemister och utbildare. 


Nya produkter lanseras kontinuerligt och Grazette of Sweden befinner sig i framkant. ADD SOME COLOUR, pionjär inom hårfärg, är en svensk utveckling, av Grazette-teamet tillsammans med världsledande färgteknologer. Ekovänlig, vegansk och 100 procent återvinningsbar. Färginspiration har hämtats från den skandinaviska naturens färgväxlingar. 


Innovation och passion löper som en glödhet röd tråd genom hela företaget som fullkomligt älskar hår. Hårvårdsprodukterna går hand i hand med en enorm drivkraft att upplysa, utbilda och inspirera. Grazette of Sweden finns på skönhetsmässor världen över, liksom frisörweekends och modevisningar. De har till och med en egen podd: Hårpodden. 

2018-10-29