Dela artikel

Hälsosatsning främjar företagets ekonomi

Anatomic Work i Uppsala startades 2012 av Elisabeth Blomkvist och Henrik Widén och hjälper företag att investera i sina medarbetares hälsa. Genom att erbjuda kvalitativa företagspaket inom hälsa och friskvård hoppas man bidra till en bättre arbetsmiljö och ökade vinster för sina kunder.

Anatomic Work arbetar med att identifiera olika företags hälsobehov med hjälp av olika sorters analyser och därefter förmedla skickliga yrkesmänniskor som utför de tjänster företagen behöver.

– Vi vill höja standarden på hälso- och friskvårdstjänster i branschen, säger Henrik Widén, som har arbetat länge som naprapat i företagsvärlden och är väl förtrogen med frågor som rör arbetsmiljö och organisation.

Själva arbetar han och Elisabeth Blomkvist mest med information till företagen om vilka tjänster som finns på marknaden, hur en kvalitativ satsning på hälsa fungerar och vilken lösning som passar den aktuella verksamheten.

– För oss är etik väldigt viktigt. Vi arbetar med människors hälsa samt att förmedla tjänster som förbättrar den är vår huvudsakliga uppgift, säger Henrik.

Han får medhåll av Elisabeth som säger:

– De terapeuter vi anlitar är oerhört kompetenta och inriktade på individens behov. Att de därför får marknadsmässig lön är också väldigt grundläggande för oss. Man ska inte förlora på att arbeta för någon annan.

Majoriteten av Anatomic Works kunder är återkommande vilket är något som ägarduon tycker är bra då de förordar långsiktiga insatser. Företaget samarbetar med Sveriges mest framstående tränings- och hälsoföretag för att utvecklas och hålla sig även à jour med branschnyheter.

– Studier visar att företag som satsar på medarbetares hälsa gör stora ekonomiska vinster och vi kan hjälpa dem med att identifiera de hälsoinsatser som lämpar sig för just deras verksamhet, avslutar Elisabeth.

2016-02-10