154043 Lagercrantz

Hjälp i en vårdnadstvist

Advokat Denise Lagercrantz driver sin byrå med bred inriktning inom humanrätt. Hon tar sig an bland annat brottmål och LVU-ärenden, samt brinner lite extra för vårdnadsärenden och kan hantera de starka känslor som oftast uppstår vid livskriser och separationer.

När man är mitt uppe i en vårdnadstvist befinner man sig i kris och ens känslor är inte alltid rationella. Man känner sig ofta övertygad om att den egna uppfattningen är lika med barnens bästa.
   – I sådana fall är det min roll som juridiskt ombud att representera den ena parten, berättar Denise Lagercrantz, som trots att hon naturligtvis representerar den ena parten i en vårdnadstvist alltid har barnens bästa för ögonen.
   – Ibland kan jag behöva sätta ner foten och vara ganska hård i fråga om vad som faktiskt är barnets bästa, vilket kan vara svårt att acceptera i stunden, men som många klienter är tacksamma längre fram.

Många som står inför en separation kan tveka inför att kontakta en advokat, men Denise råder alla att åtminstone höra sig för vad som gäller genom att ringa ett kostnadsfritt första telefonsamtal. Förhoppningsvis kan parterna enas utan tvist, men det skadar inte att känna sig säker på vilka rättigheter och skyldigheter man har som förälder vid en separation. Inget ärende är det andra likt och det är viktigt att få rådgivning i det enskilda fallet för att kunna fatta kloka beslut. I advokatens yrkesroll ingår med andra ord en stor dos psykologi. Ett ämne som fascinerat Denise så länge hon kan minnas. I dag håller hon föreläsningar på universitetet i terapeutisk juridik.
   – Kortfattat kan man säga att det handlar om att anamma lösningsinriktade metoder baserade på förståelse för mänsklig psykologi och att försöka hitta långsiktiga lösningar på problem snarare än att kasta skit på varandra, förklarar hon.
Denise ger några avslutande råd för dem som står inför en separation.
   – Välj någon med erfarenhet av vårdnadsärenden, som du känner förtroende för, och som är advokat eller jurist på en advokatbyrå.

Läs mer...

2015-06-05

EM_hagatun revision_01

Kunnig och tillgänglig redovisningskonsult

Artikel Att anlita en redovisningskonsult har många fördelar. Inte nog med att du som företagare får mer tid över till din kärnverksamhet. Du kan också få värdefulla tips och råd som gör ditt företag lönsammare....
EM_cfd_01

Handel med CFD ökar – detta behöver du känna till

Artikel ”Contract for Difference”, mer allmänt känt som CFD, har funnits i årtionden, men intresset har verkligen ökat under de senaste åren. De finansiella instrumenten har blivit allt lättare handla och den...
EM_mercedes.murat_04

Mercedes Murat

Konstnären som balanserar känslofylld konst med hårt fysiskt arbete.

_Skincity-pressbild

Eldsjälen bakom Skincity

Annica Forsgren Kjellman ligger bakom skönhetsimperiet Skincity – professionell hudvård online.

6

Löwengrip

Från bloggare till influencer och superentreprenör. En resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan.

Arkiv