Dela artikel

Hjälper till med bygglovet

RBT Ritnings- och Bygglovstjänst hjälper till med bygglovsansökningar och ser till att inga dokument faller mellan stolarna. På så vis garanterar man att byggprojektet drar i gång enligt plan. När bolaget startade 2012 mötte man ett stort behov hos både privatpersoner och företag som gick i byggtankar.

141042-RBTRitningByglovstjanstDet var under sina år som anställd byggnadsingenjör som Markus Österberg fick upp ögonen för hur vanligt det är att bygglov drar ut på tiden. När det 2011 kom en ny lagstiftning som bötesbelägger den som påbörjar ett projekt innan bygglovet är godkänt, växte behovet av att lämna in en komplett ansökan ytter­ligare. Men kompetensen att lyckas saknas ofta bland både privatpersoner och fastighetsägare. Det var då Markus Österberg fick sin idé och startade RBT Ritnings- och Bygglovstjänst.
    – Bygglov krävs för i princip alla om- och tillbyggnationer eller fasadändringar. Om ansökan om bygglov måste kompletteras kan det få förödande konsekvenser för projektet i form av stora förseningar. Den kännbara straffavgiften bidrar också till att man inte ska dra i gång ett projekt innan allt är klappat och klart, säger Markus Österberg.

RBT Ritnings- och Bygglovstjänst åker alltid ut till sina klienter på ett första besök. I företaget finns en bred kompetens både inom det praktiska snickeriarbetet och de administrativa kunskaperna. Det är en styrka.
    – Enbart dialogen med myndigheterna kan ofta vara krånglig och fackmässig, vilket också kan kännas tryggt att få hjälp med. Bredden av erfarenhet gör att vi kan hjälpa kunden visualisera ett framtida projekt. Vi kan se lösningar och formulera exakt vad som krävs för att det ska bli verklighet. Dessutom kan man även anlita oss för efterkontroll av beviljade bygglov genom att vi har certifikat som Kontrollansvarig enligt Plan- och Bygglagen (KA-PBL).

2013-12-30