156002 HF
156002 HF0
156002 HF
156002 HF0

Hotell med känsla för god mat och service

Nyrenoverade hotellrum, nya fräscha fotografier med Vasaloppsmotiv och starka färger skapar tillsammans med den personliga servicen en skön atmosfär på Hotell Fridhemsgatan i Mora. På sju år har omsättningen ökat med 150 procent under ny ledning.

Sedan nuvarande ägaren Therese Nielsen tog över Hotell Fridhemsgatan för sju år sedan har hotellet genomgått en ordentlig metamorfos, något som satte sina tydliga spår i verksamhetens omsättning.
   – Första året låg den på cirka 2,2 miljoner och nu ligger den på 5,5 miljoner kronor, berättar Therese Nielsen som satte hotellet på kartan genom att skapa nätverk och lyfta varumärket, något som har gjort att gästerna fått upp ögonen för det tidigare ganska förbisedda hotellet.

Hotell Fridhemsgatan ligger centralt i Mora och har gångavstånd till allt från skidstadion till Vasaloppsmuseet. Även rummen ger en typisk dalakänsla med dalahästar, gardiner och nya tavlor. De är även preparerade med dusch, wc, trådlöst internet och nya stora tv-apparater. Här kan gästerna också njuta av ett pass i gymmet, att svettas i bastun och att sedan krypa ner i en ny säng och dra ett fluffigt täcke över sig i slutet av dagen.

Hotellets insida har förändrats en hel del sedan övertagandet med nytt möblemang och med en del nyrenoverade rum. Snart är det även dags för de allmänna utrymmena att få sig en ansiktslyftning. Nästa år är det dags för restaurangen.
   – Tanken är att också bygga ut med en våning till samt att renovera badrummen. De är redan fräscha, men vi vill göra mer, säger Therese Nielsen.

Hotell Fridhemsgatan är Moras minsta hotell, men har störst beläggning. Med sina 26 rum och 54 bäddar är Hotell Fridhemsgatan ett personligt alternativ när det är dags att boka hotell. En stor del av gästerna utgörs av företag som bor här från måndag till torsdag och emellanåt också tar tillvara på möjligheten att abonnera hela hotellet. Då kan man också påverka menyn. I dagsläget har Hotell Fridhemsgatan 60 procent beläggning, men siktar mot högre siffror. Under Vasaloppet och sommarmånaderna är det fullsatt, men hösthelgerna har fortfarande lite mer att önska.
   – Under helgerna vill vi satsa lite mer på hälsa, som till exempel träningsläger inför Vasaloppet. Man kan göra så mycket, säger Therese Nielsen.

Här bor man bra och äter gott. Personalen hos Hotell Fridhemsgatan kan sin mat, faktum är att det hela började en gång som en restaurang med hotell. I dagsläget erbjuds hotellmeny med vällagad mat baserad på många lokala råvaror.

Hotellfrukosten är mycket omtyckt och ett kapitel för sig. Äggröra, bacon och hembakat surdegsbröd är självklara inslag i buffén som ger en riktigt bra start på dagen. Vid fint väder kan frukosten avnjutas utomhus och annars i den lilla pittoreska matsalen. Och dygnet runt kan man njuta av hotellets kaffe bryggt på nyrostade bönor och hembakade kakor.

2015-10-16
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies