204109_01

Isolering för ökad säkerhet

AE Isolering i Tranås AB förser sina kunder med olika typer av isolering. Bland annat isolerar de både privata hem och offentliga byggnader för brandsäkerheten och ljudisolerar rum hos aktörer som har tystnadsplikt. – Människor ska kunna kännas sig trygga hemma och på jobbet. Även skolan ska vara en trygg plats, exempelvis vid samtal med kuratorn, säger Alexander Eriksson.

AE Isolering i Tranås förser sina kunder med tjänster som ventilationsisolering, VVS-isolering samt även ljud- och brandtätningar.

Alexander Eriksson som äger och driver företaget startade firman i maj 2019 under namnet Isoleringsbolaget i Tranås AB men bytte för en tid sedan namn till AE Isolering i Tranås AB.

Deras kunder består av både privatpersoner och företag och uppdragen kan variera mycket då de utför jobb inom flera, olika kategorier.

 – Vi går genom byggsektorn men det är olika ventilationsföretag som vi hjälper i 95 procent av fallen, där vi fungerar som underleverantörer till dem.

Företaget utgår från Tranås och har även kunder i Linköping och Mjölby med omnejd.

Åt privatpersoner utför de ofta isolering av FTX-system, då de har ventilation på vinden och vill få ner energiförbrukningen i huset. Till större företag och företag inom byggbranschen utför bland annat brandtätning. Denna typ av tätning utför de för att gas inte ska spridas om det skulle uppstå en brand.

 – Isoleringen gör också att människor vid en brand har en viss tid att ta sig ut innan det brunnit igenom den.

Just nu utför de ett jobb åt ett större företag där de installerar ventilationer  som ger luft till alla som är boende i fastigheten.

Isoleringarna sker ofta för att behålla värme men också för att behålla kyla i rören.

 – Om du har en vind som inte är isolerad och det är värme i röret så kyls det ner, därför isolerar man för att behålla värmen. Men om det finns kyla i rören isolerar man för att det ska behållas.


När det kommer till ljudisolering utför de ofta dem i skolor som till exempel hos kuratorn där det råder tystnadsplikt, där ingenting ska höras utanför rummet.

Innan Alexander startade sitt nuvarande företag har han både varit delägare i ett företag inom samma bransch samt jobbat som bland annat legosvetsare och robotreparatör, något han haft stor nytta av idag.

 – Jag har mycket att tacka mina tidigare jobb för, där jag gjorde mycket uträkningar som även behövs nu.

Alexander har under en tid haft en anställd och har precis anställt ytterligare en person.

Under det dryga året som gått sedan starten berättar Alexander att de skapat sig ett gott rykte och har haft många nöjda kunder. Alexander förklarar att han är oerhört noggrann och pedantisk när han utför jobben.

 – När vi har utfört ett jobb är det snyggt och prydligt samtidigt som det också går snabbt att utföra jobbet.

Eftersom Alexander besitter en stor erfarenhet och är kunnig på lagar och krav inom brandsäkerhet så finns en vision hos honom att bli brandbesiktningsman i framtiden.

 – Ibland har man läst eller hört om stora bränder i byggnader och jag vill vara med och förhindra olyckor, avslutar Alexander.

Läs mer...

2020-09-28

EM_hundarnas hus_03

Hunddagis i trygg miljö

Artikel På Hundarnas Hus får hundarna vistas i en lugn miljö, samtidigt som de tas om hand av personal med mycket kunskap. Här finns förutom hunddagiset även en butik med foder och tillbehör, hundtrimning och...
EM_fobab_01

Snickare och entreprenör med bred kunskap

Artikel Med stor flexibilitet utför Fobab alltifrån små till större uppdrag åt många företagskunder i Stockholm. Alla uppdrag utförs med stort engagemang och för dem är ingenting omöjligt.
  • AE ISOLERING I TRANÅS AB
  • Tel | 0737-68 06 06
  • Fjärilsvägen 5, 573 43 Tranås
EM_georg-wikman_01

Mannen bakom Kan Jang

Georg Wikman är grundaren bakom hälsopreparaten Arctic Root, Kan Jang, Chisan och  nya Adapt-serien.

EM_andrea_brandstrom_01

Andréa Brändström

Vinnare av Hela Sverige Bakar 2017.

6

Löwengrip

Från bloggare till influencer och superentreprenör. En 14 år lång resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan. Nu med det nya varumärket Löwengrip.

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine