204053_01

Johan Günthner - Visionärernas mästare!

Service from the heart is the best form of giving in all categories. – Johan Günthner

Ståendes mitt på Manhattan en sommarkväll när solen ligger perfekt i linje med stadens egen skyline, startar Johan Günthner en ny profil på Instagram. Direkt får kontot flera tusen följare och han inser då att tid och plats har massiv betydelse på var och när du väljer att boosta igång. Detta blev förklaringen på varför han tidigare omedvetet valde att köpa en av Skövdes mest åtråvärda och dyraste markyta. Efter det börjades byggandet av en gigantisk bil- och däckverkstad. Det var familjeföretagets egen verksamhet genom generationer. Sveriges då allra modernaste bilverkstad började ta form. Kapitalet var dock en bristvara och det blev lån, nödlösningar och allmän panik, med betalning i form av vettlöst hårt arbete alla dagar om året.


Tillslut måste något ge vika! Skövde Bilringar är populärt och framförallt lönsamt med trogna kunder och gott renommé, men allt når en gräns. En dag när Johan var ensam i verkstaden med en kunds bil slutade plötsligt motorn och mjukvaran att fungera samtidigt. Dessvärre var det på Johan själv det brast i form av total utmattning. Han kraschade ner på det hårda golvet som en fallen ängel. Halvt kisandes på luftkonditioneringens hållbara fastmontering i taket var han helt ok med att Armageddon dragit över honom som en brutal tornado. Någonstans inom sig ställde han sig frågan: Är detta slutet på en resa, eller början?
I detta läge kan man rent allmänt välja två vägar. Den ena är att ge vika och offra sig till träskets bottenlösa villfarelse eller att tillslut resa sig upp. Ståendes på det bastanta betonggolvet började Johan tillslut axla sin framtid tillsammans med ett stort sunt förnuft och ännu starkare hjärta. Efter en relativt kort frånvaro från verkligheten kommer Johan tillbaka med en strategi för både verksamheten och även för sin egen överlevnad. Första steget var att ändra i schemat och införa sextimmarspass istället för åtta. Då blir det ingen övertid och vi kan ha öppet längst i Skövde. Det blir dessutom ingen vardagsstress bland de anställda. Två team avlöser varandra med 12 timmars öppettider. Framförallt ligger vinsten i, enligt Johan, att när en av de anställdas barn kommer fram till honom och säger att de har en bättre tillvaro nu för att pappa är hemma längre och oftare. Filosofin ligger alltid i botten. Gör man det helhjärtat och med rätt känsla utan sikte på maximal vinst eller personlig vinning kommer framgången iallafall. Du får tillbaka det du sänder ut och oftast mer därtill.
I allt detta kämpande för att få verksamheten skuldfri och mer lönsam tog han bland annat flyget upp till Arlanda helt impulsivt och bjöd en okänd man på middag efter att denne bad om matpengar. De åt middagen tillsammans och utbytte starka livserfarenheter. Väl tillbaka i Skövde startade han en mek-kväll för kvinnor i verkstaden. Han hyrde lokal i stan enbart för att få arbetskamrater och kort därefter såddes även fröet till en framtida podd. Allt för att komma mer och mer närmare sig själv. Är Johan i synk och harmoni med sitt inre kan han ge mer åt sina kunder och hjälpa bättre. Enkel insikt men främmande för alltför många idag i vårt gemensamma karriärsbankande företagshierarki-samhälle. För är man ofrivilligt visionär är man oftast ständigt drivande utöver den transparenta vardagen. 


Johan vill mer än vad Skövde Bilringar kan ge honom och jag ställer mig frågan om vad den brinnande “facklan” Johan gör om endast några år från idag? Oavsett vad, lär vi uppskatta hans nya projekt och fria vingar. För en sak vet vi! Johan Günthner följer sina kärnstarka visioner och delar givmilt med sig av sitt stora servicehjärta tillsammans med rätt värderingar.

Läs mer...

2020-10-05

Webbplats
EM_fobab_01

Snickare och entreprenör med bred kunskap

Artikel Med stor flexibilitet utför Fobab alltifrån små till större uppdrag åt många företagskunder i Stockholm. Alla uppdrag utförs med stort engagemang och för dem är ingenting omöjligt.
EM_Elkompaniet_01

Erfaren elfirma på frammarsch

Artikel Med stor kunskap och lång erfarenhet utför Elkompaniet olika slags installationer med hög kundservice och smidighet. Hos dem finns det alltid en vilja att hjälpa kunderna till den bästa lösningen.
  • SKÖVDE BILRINGAR
  • Tel | 0500-414 414
  • Servicevägen 5, 541 61 Skövde
EM_dennis-teknikmagasinet_04

Butikschef på Teknikmagasinet

Denis Manasiev Vukotic driver Teknikmagasinet mot nya framgångar!

_webb_BI1

Caia cosmetics

Skönhet är bra självkänsla och ett vackert leende enligt grundarna av det nya raketvarumärket inom smink: Caia cosmetics.

EM_andrea_brandstrom_01

Andréa Brändström

Vinnare av Hela Sverige Bakar 2017.

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine