Bilen mot Värmdö
När du kliver in på Siggesta Gård möts du av en varm Lounge, rustikt och lantligt och en ombonad atmosfär. Här infinner sig snabbt en känsla av trivsel, där man gärna dröjer sig kvar. Den natursköna platsen på Värmdö fortsätter att blomstra, utvecklas och fyllas med nya idéer. Allt sker med omsorg om detaljerna och med gästen i fokus – och det är bara början.
Från början fanns en tanke om att bygga ett stort hotell, men när våra flyglar blev tillgängliga såg vi en möjlighet att skapa något mer personligt och att genomtänkt skala uppåt. Vi valde därför att förvandla dem till charmiga hotellrum med sin egen karaktär, berättar Charlotte. Därefter byggdes även nya hus för att förena det historiska med det moderna. Siggesta Gård rymmer i dag 57 rum, och resan fortsätter. Framöver väntar möjligheten att utveckla åtta nya byggrätter.

Gammalt möter nytt
Aktiviteterna som länge känts som signum för Siggesta, minigolf, fotbollsgolf, discgolf, och skoghinderbanan finns kvar, och har kompletterats med fler outdoor-upplevelser som segling, paddling, outdoor-cooking över öppen eld.
”Naturen är vår största tillgång – den ramar in hela upplevelsen”, berättar Lisa. Miljön, både inne i konferensrummen och utanför, blir något deltagarna verkligen tar med sig. Våra rum är omsorgsfullt och personligt inredda, alla med sin egen karaktär men med den gemensamma avslappnade hemma-hos-känslan.
”När möten och konferenser flyttas utomhus får våra gäster en ny energi. Det blir inte bara ett möte – utan också en aktivitet som stärker gemenskapen”, säger Jenny.
Utöver det finns padel, bad, utegym, alpackor, en glampingby och tre vandringsleder på 2,5-8 kilometer som lockar med deras variation. Köksträdgården förser gårdens kök med säsongens grönsaker och humlen går vidare till Värmdö Bryggeri, där den förvandlas till närproducerat öl. Dessutom samarbetar gården med utvalda lokala leverantörer på Värmdö för att lyfta och ta tillvara på det lokala näringslivet.
“Naturen är lika mycket vårt råmaterial som vårt landskap, ett ton av våra egenodlade grönsaker går in i vårt kök per år.”

Värme, smak och gemenskap
När snön faller och kvällarna blir längre höjs stämningen på Siggesta Gård. För den som vågar finns möjlighet till vinterbad vid naturbadplatsen, beroende på is och säsong.
För större grupper finns privata bastu- och badtunnebokningar, med både vedeldad och elektrisk bastu samt badtunna för upp till åtta personer. Ett perfekt sätt att värma både kropp och själ, släppa på alla måsten för en stund tillsammans i lugn och ro.
Julbord & festligheter
Restaurang Ladugården dukar upp julbordet på klassiskt vis – kalla rätter som sill och gravlax, varma rätter med råvaror från gården och lokala producenter, vegetariska alternativ, dessertbord med hembakat och traditioner. Julbordet serveras från slutet av november till och med julafton. För företag finns julbord med konferenspaket, Logen rymmer upp till 250 personer och är perfekt för julfester, mingel eller företagsevent.

Vinterkonferens & paket
Siggesta erbjuder konferenser med olika vinterteman, som matlagning över öppen eld, utomhusaktiviteter och värmande inslag som en sprakande brasa eller en varm drink kring lägerelden. Olika upplevelse-paket erbjuds, inklusive hotellrum, frukost, bastu, ibland vinterbad, vandrings- och löprundor. Siggesta Gård håller fast vid sina värderingar: lokal mat, hållbarhet, natur och genuina upplevelser. Sommaren är fylld av aktiviteter, men vintern är ingen viloperiod – det är deras scen för gemenskap, smak och stillhet.