Dela artikel

Juridikhjälp på nätet

Med en tanke om en mer flexibel juridikbyrå startade Joakim Erman Er Juridik. Firman är internetbaserad och kan hjälpa kunder när det passar dem bäst, oavsett var i världen de befinner sig.

Efter att ha jobbat som anställd under flera år beslutade sig Joakim Erman i slutet av förra året för att starta sin egen firma. Resultatet blev Er Juridik, en juridikbyrå som skiljer sig från en hel del av sina konkurrenter eftersom arbetet och kundkontakten mestadels sker över internet.
   – Vår service är huvudsakligen nätbaserad och är därmed tillgänglig för alla klienter, säger Joakim, vars erfarenhet inom familjerätt och humanjuridik sträcker sig över 10 år.
Det är främst dessa två områden som han jobbar med inom Er Juridik. En stor del av arbetet handlar om att upprätta olika typer av dokument såsom testamenten, bouppdelningar, samboavtal och mycket annat.

Klienter ringer eller mejlar Er Juridik med sina frågor och när byrån återkommer med sitt svar kan de sedan bestämma om ärendet skall tas vidare eller inte. Allt sker över internet och när kunden själv har tid, vilket är ett kostnads- och tidseffektivt arbetssätt som gynnar båda parter.
   – Ett ärende kan vara avhandlat på bara några timmar, säger Joakim.
Vid mer krävande ärenden bokas även personliga möten in.

En stor del av företagets kunder är privatpersoner och i framtiden vill Joakim utöka utbudet med företagsprenumerationer.
   – Tanken är att vi ska rikta oss till företag som vill ge sina anställda en premie. De anställda får då tillgång till en hel del av våra tjänster som deras företag står för, säger Joachim Erman och tillägger:
   – Eftersom vi är internetbaserade är tjänsten rikstäckande och vänder sig till alla företagsbranscher.

2015-06-05