EM_ottosson-entreprenad_01

Lantbruk och entreprenad i Sölvesborg

Med en genuin känsla för kvalitet och service erbjuder Bröderna Ottosson Entreprenad & Lantbruk AB sina kunder ett brett spann av tjänster. Med moderna maskiner som gör jobben effektiva kan de hjälpa såväl lantbrukare, privatpersoner och större aktörer som NCC.

Bröderna Charlie och André Ottosson är uppväxta på landet och med en pappa och farbror som var lantbrukare. Det gjorde också att valet att starta eget inom samma bransch inte låg långt borta. 


– Vi har varit med sedan vi var små. Jag tillbringade också mycket tid med farfar och körde traktor. Intresset för grödor och djur är något som alltid funnits hos mig, säger André.


Charlie som också har ett brinnande intresse för lantbruk har inriktat sig lite mer på markarbeten. 


– Charlie gick på Ingelstad lantbruksgymnasium med inriktning på entreprenad medan jag gick på en lantbruksskola, så vi kompletterar varandra väldigt bra. 
Direkt efter gymnasiet startade André eget medan Charlie fick anställning på en entreprenadfirma i ett halvår, innan han köpte en egen grävmaskin och startade eget. 2019 beslutade de sig för att gå ihop och driva ett företag tillsammans. 


– Vi har mer eller mindre alltid jobbat tillsammans. När jag pressade balar så hjälpte han mig och när han var och grävde någonstans var jag där. Vi är uppväxta så, att man ska hjälpa varandra.


Tjänster inom markarbeten

De har en fin maskinpark, som bland annat består av tre grävmaskiner, två traktorer, en fjärrstyrd redskapsbärare och två kombipressar för halm och ensilage. Inom markarbeten kan de förse kunderna med många olika tjänster, som att schakta inför nybyggnationer eller gräva för vatten och avlopp. 
– Just nu har vi mycket jobb inom just avlopp, då Sölvesborg har utökat sina avlopp. Vi gräver in nya avlopp och vatten till husägarna. Med våra specialmaskiner så utför vi effektiv busk- och slyröjning i exempelvis betesmarker. Vi tar ner buskar och sly som vi sedan maler ner och gör därmed flera moment i ett. Länsstyrelsen, lantbrukare och kommuner är några av våra kunder och de uppskattar effektiviteten, i jämförelse med röjning för hand. 


Odlingar med lök, potatis och spannmål 

Deras största kundgrupp består av lantbrukare som de dels erbjuder sådd men även pressning av ensilage och halm, som framförallt André gör ute hos kunderna. 


– Inom dessa tjänster är det pressningen som tar tid och kräver 100% fokus, eftersom det är så väderberoende och det gäller att få det kört innan de kommer regn.


Förutom att utföra tjänster åt andra lantbrukare, kommunen, länsstyrelse, stora bygg- och anläggningsbolag samt privatpersoner har de även sitt eget lantbruk som de driver tillsammans med deras pappa och farbror. Främst odlar de gul- och rödlök som levereras till en återförsäljare och som i slutänden kommer ut i affärer och hamburgerkedjor. På resterande del odlas stärkelsepotatis, spannmål och vall. 
Genomgående kvalitet 

Redan när de startade företaget var de ense om att dess ledord skulle vara service, kvalitet och effektivitet. 


– Vi ser till att göra saker riktigt och försöker alltid ligga i framkant med maskiner som ska göra jobbet effektivt och vi jobbar alltid med kvalitet, det är det absolut viktigaste. Om kunden vill ha det på ett sätt där vi ser att det inte är den bästa lösningen, försöker vi förklara det. Kunden bestämmer i slutänden men vi försöker alltid att leda dem rätt. Vi ser heller ingen skillnad på våra kunder och uppdrag. Alla är lika mycket värda, oavsett om det handlar om ett jobb för 2 000 eller 100 000 kronor, avslutar André.

Läs mer...

2021-03-11

EM_ CG Ekonomi AB_01

Personlig och engagerad redovisningsbyrå

Artikel CG Ekonomi AB i Åkersberga förser små och medelstora företag med ett brett spann av tjänster samtidigt som de också fungerar som ett bollplank. Här finns ett stort, varmt och personligt engagemang för...
EM_alium_01

Bokföring är ett hantverk!

Artikel Med löpande bokföring vet du vad i din verksamhet som är lönsamt och vad som inte är det. Ägare och styrelse kan vara trygga med att inte riskera att bli personligt betalningsansvariga om företaget har...
  • BRÖDERNA OTTOSSON ENTREPRENAD & LANTBRUK AB
  • Tel: 0730-20 03 07
  • Adress: Rökevägen 4, 294 94 Sölvesborg
_Skincity-pressbild

Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

Professionell hudvård online

EM_marcus-aujalay_02

Markus Aujalay

Sveriges tuffaste matjury är epitetet på juryn i Sveriges Mästerkock. Markus Aujalay är domaren som ger mästerkockarna mardrömmar.

EM_dennis-teknikmagasinet_04

Butikschef på Teknikmagasinet

Denis Manasiev Vukotic driver Teknikmagasinet mot nya framgångar!

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine