EM_Eklunds Fastighetsma¨kleri _01

Mäklarna som kan häst

Idag är det allt fler som väljer att flytta ifrån stan och ut på landet, antingen permanent eller genom att skaffa ett fritidsboende. – Många vill flytta ut på landet och fler har också möjlighet till det, då de kan jobba hemifrån. Just nu är också räntorna låga, vilket ger ett bra marknadsläge, säger Emelie Eklund på Eklunds Fastighetsmäkleri.

Coronapandemin har orsakat mycket skada men ur den har det också fötts många möjligheter. En av dem är hemarbetet som skapat en mer flexibel tillvaro för många människor.


– Det har gjort att fler människor har möjlighet att flytta längre ut från städerna och jag tror att många upplever ett lugn i att komma ut på landet, säger Emelie. 


Även om Eklunds Fastighetsmäkleri startades upp för mindre än ett par år sedan finns det en lång erfarenhet och stor kunskap inom företaget.
Mor och dotter Christine och Emelie Eklund som båda är fastighetsmäklare och driver företaget, drev tidigare franchisekontor. 


– Innan dess var vi också fristående kontor och vi ville tillbaka till det, för att specialisera oss mer på vissa objekt samt göra det mer personligt och anpassat efter kunderna och objekten, säger Christina som jobbat som mäklare under många år.


Sedan den nya starten 2019 har det överträffat förväntningarna, då de har fått många nöjda kunder.


– Kunderna tycker att det blir mer skräddarsytt och personligt. Nu kan vi anpassa materialet i broschyrer, på hemsidan och hela försäljning efter det objekt vi har, säger Emelie.


På kontoret i Uppsala sitter även en ytterligare fastighetsmäklare med lång erfarenhet och de har även en liten filial i Göteborg där en fjärde medarbetare sitter.
Fastighetsförmedling i Stockholm och Göteborg 

De anlitas för objekt som hästgårdar, villor, fritidshus och lägenheter. Just hästgårdar är något som ligger dem varmt om hjärtat, då de alla bor ute på landet och också har ett stort hästintresse.


Att anlita en mäklare som nischat sig gentemot en mäklare som tar sig an alla objekt kan göra stor skillnad, menar Christina.


– Vi kan lättare, än en mäklare som inte har erfarenhet av detta, se vad en gård passar för, säger Christina.


Eftersom de riktat in sig på vissa objekt är också upptagningsområdet stort och idag jobbar de både i Göteborg och Stockholm, inom tio mils radie från Stockholm och 5 mils radie från Göteborg. När man ska sälja sin gård, sitt hus eller sin lägenhet och ska välja mäklare, tycker Christina och Emelie att det är viktigt att välja efter känsla och personkemi.


– Det viktigaste är att välja någon som man har förtroende för. Det är bra att träffa några olika mäklare och därefter känna hur det känns, menar Christina.
Styling av hästgårdar 

Många som ska sälja sin bostad anlitar en stylist inför försäljningen, något som Emelie och Christina menar kan ha stor påverkan på slutpriset. Även när man ska sälja en hästgård är stylingen viktig, för att ge rätt intryck.


– Det är även viktigt att det är fint och undanplockat i stallet. Känslan har stor betydelse när man ska köpa något, framförallt när det gäller gårdar. Ska man flytta och byta livsstil vill man verkligen hitta rätt och där kan stylingen hjälpa till genom att ge en positiv känsla, säger Emelie.


Eklunds Fastighetsmäkleri har på kort tid fått många nöjda kunder, där många av dem kommer på rekommendation från andra.


– Det är det bästa beviset på att man har nöjda kunder. Många säger att vi har ett annat engagemang än de flesta andra mäklare och vi får ofta höra att kunderna tycker att det får det lilla extra här, avslutar Christina.

tio mils radie från Stockholm och 5 mils radie från Göteborg. Tack!

Läs mer...

2021-07-13

EM_cfd_01

Handel med CFD ökar – detta behöver du känna till

Artikel ”Contract for Difference”, mer allmänt känt som CFD, har funnits i årtionden, men intresset har verkligen ökat under de senaste åren. De finansiella instrumenten har blivit allt lättare handla och den...
EM_WK & Bjo¨rklund_01

Falsade plåttak – ett traditionellt hantverk

Artikel Med ett plåttak får man inte bara ett hållbart alternativ, man höjer också husets värde genom ett estetiskt vackert uttryck. Bakom WK & Björklund Company AB står kvalitet alltid i fokus och här råder en...
EM_peter-svensson_05

Fotar världens kändisar

Fotografen och regissören Peter Svenson har en lång meritlista och är ett sant bevis på att om man tror på sig själv och sina drömmar kan man nå hur långt som helst.

EM_georg-wikman_01

Mannen bakom Kan Jang

Georg Wikman är grundaren bakom hälsopreparaten Arctic Root, Kan Jang, Chisan och  nya Adapt-serien.

EM_andrea_brandstrom_01

Andréa Brändström

Vinnare av Hela Sverige Bakar 2017.

Arkiv