Dela artikel

Massage för varje individ

Efter många år av träning i olika former började Anneli Selberg intressera sig för massage. Hon utbildade sig till idrottsmassör och arbetar i dag främst med resultatinriktade massagebehandlingar. Genom sin långa erfarenhet och förmåga att läsa av människor, känner hon av vilken typ av behandling som passar kunden bäst.

– Ibland vet inte ens kunderna själva om vilka problem de har, men med min erfarenhet känner jag av det när jag lägger händerna på dem. Många tror att de mår bra och inte har ont någonstans, men när de efter en behandling blir av med spänningar i kroppen kan de ofta må på ett sätt de inte trodde var möjligt, menar Anneli Selberg som driver företaget Kroppsbalans i Luleå.

Hon har alltid varit en idrottstjej och började intressera sig för massage efter att ha insett hur fantastiskt det var att själv få behandlingar. Att få möjlighet att ge samma upplevelse till andra människor blev en dröm som medförde att hon utbildade sig till massageterapeut.
   – Jag började arbeta som massör på gymmet där jag var instruktör och studerade sedan vidare till hälsopedagog och idrottsmassör. Vida världen lockade och jag jobbade även utomlands under ett par års tid med massage och träning. Numera arbetar jag främst med medicinsk massage, berättar Anneli, som även gått en coachutbildning och hjälper personer med idrottsskador med bland annat träningsråd. 

– De flesta av mina kunder kommer för att få en kraftfull massagebehand­ling. Sedan finns det andra som mest kommer för att få en skön stunds avkoppling och för att fylla på med energi. Alla är olika och det är häftigt att möta människor så nära, och ofta få möjlighet att följa dom. Det är det som gör mitt jobb spännande.

2014-01-07