135071aveqia2
135071aveqia3
135071aveqia1
135071aveqia2
135071aveqia3
135071aveqia1

Matlagning som förenar

Genom att laga mat tillsammans lär man känna varandra på ett effektivt och avslappnat sätt. Att dessutom få skapa gourmeträtter i ett proffsutrustat kök väglett av stjärnkockar sätter guldkant på matskapandet. Det vet man på Aveqia som anordnar aktiva matlagningsupplevelser som förenar människor – inte minst kunder, kollegor och kamrater.

Aveqia grundades i Stockholm för 13 år sedan av kocken David Berggren med målet att förena människor via matlagning, skapa samtal och bygga relationer med hjälp av gastronomin. I dag finns företaget representerat i både Stockholm, Göteborg och London. Och alla lokaler följer samma tydliga och stilrena inredningslinje, som en kombination av en lyxkrog och ett exklusivt hemmakök. En kväll i någon av företagets lokaler inleds med champagne och tilltugg i loungen innan stjärnkockarna presenterar sig själva och kvällens meny. Därefter delas man in i fyra grupper som gör varsin rätt – förrätt, mellanrätt, varmrätt och dessert. Man bjuds på ett glas vin om man vill och hela tiden får man hjälp av kockarna.
– Varje grupp lagar mat för sig, men eftersom lokalen är öppen minglar man runt mellan de olika stationerna. Det ger möjlighet att interagera och är ett ypperligt sätt att lära känna varandra på, både viktiga kunder och nya medarbetare, förklarar Madeleine Lega som ansvarar för verksamheten i Göteborg.

Totalt tar matlagningen i genomsnitt cirka 90 minuter. När maten är färdiglagad sätter sig hela sällskapet till bords och varje rätt serveras och presenteras av den grupp som tillagat den. Kockar-
na presenterar sedan olika viner inför varje rätt, beroende på vilket vinpaket som är valt (standard, medium eller deluxe).
– Vi använder uteslutande bra råvaror och så mycket ekologiska produkter som möjligt. Till exempel har jag själv drivit upp alla de örter vi använder här i Göteborg. Alla kockar har erfarenhet från stjärnkrogar och maten som lagas är minst lika bra som på en enstjärnig krog. Alla ingredienser är dessutom vägda och mätta i förväg, så det är bara att köra!

För alla mat- och vinintresserade privatpersoner anordnar Aveqia även inspirationsmatlagningsdagar varannan lördag.
– Dessa möten blir oftast helt fantastiska. Många köper också presentkort att ge bort. För 1 395 kronor får man allt – från bubbel när man kommer, ett glas vin under matlagningen och ett till varje rätt, och dessutom kaffe med tryffel efteråt.

Inför december fylls lokalerna med ljuvliga juldofter från apelsin, kanel och äpplen.
– Då hämtar vi inspiration från julsmaker och erbjuder ett väldigt bra alternativ till de traditionella julborden som många är så trötta på.

2013-10-30
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies