EM_Expodul-uterum_1EM_Expodul-uterum_2EM_Expodul-uterum_4

Måttanpassade uterum med kvalitet

Med ett uterum kan vi njuta av säsongerna längre eller till och med hela året runt. Dessutom ger det en härlig kontakt med natur och omgivande miljö. Ett uterum blir som en förlängning av huset, som lika gärna kan vara en plats för en stunds avkoppling som en härlig middag med vänner och familj. Expodul Uterum har en lång erfarenhet av att tillverka uterum och både ett stort sortiment och en gedigen kvalitet på sina produkter.

Expodul Uterum erbjuder måttanpassade och kundanpassade uterum som byggs från grunden. Något som med tiden blivit allt populärare och som ofta fungerar som en förlängning och extrarum till huset. 


– Utvecklingen har lett till att uterummen blivit en allt viktigare plats. Det efterfrågas mer avancerade rum som är isolerade och där uterummet blir mer en naturlig del av huset med bostandard, säger Tommy Thyselius som är ägare och vd.


Expodul Uterum har en lång historia och sedan starten 1975 ständigt vuxit och utvecklats. I starten var företaget i huvudsak inriktad på skräddarsydd inredning till butiksmiljöer men när Tommy kom in i företaget 1989 började det utökas med fler produkter som skjutpartier. Efter femton år kunde de erbjuda allt ifrån limträstommar och tak till vinterträdgårdspartier. 


Under 2005 bestämde de sig för att helt rikta in sig på uterum och det är något de ständigt utvecklat sedan dess. Expodul Uterum har idag ett stort sortiment att erbjuda, där uterummen kan måttanpassas och skräddarsys efter kunden. I sortimentet finns många olika modeller och även orangerier, som med tiden blivit allt mer populära. 


– Vi har hanterat måttanpassat under lång tid och alla våra uterum är exakt måttanpassade, vilket inte så många andra kan erbjuda, säger Tommy.


Under 2013 började även Tommys dotter Emma att jobba i företaget. Hon började i verkstaden men jobbar idag som informatör.
Vinterbonade uterum – en trend  

Expodul Uterum erbjuder flera sorters inglasningar, då det både finns profiler för vår/sommar och höst/vinter.


– Alla vinterbonar inte sina uterum, även om trenden går alltmer ditåt. Men grunden har alltid varit att uterum ska skydda mot väder och vind, menar Tommy. 


Expodul Uterums största kunder består av stora återförsäljare men de har också många snickare som väljer att bygga deras uterum när de får förfrågningar från sina kunder. Utöver det har de även direktförsäljning till konsument som köper produkterna via deras hemsida.


Deras återförsäljare tar sig an totalentreprenaden och erbjuder kunden allt ifrån grundarbetet och markarbetet till färdigt uterum. Hur lång tid det tar att bygga upp ett uterum varierar beroende på förutsättningarna. Men om man planerar att köpa ett uterum kan det vara bra att vara ute i god tid.  


– Det kan behöva gjutas en grund och sökas bygglov och då får man ha lite framförhållning när man planerar bygget, även om själva leveransen av uterummet endast tar 4-6 veckor, säger Tommy. 


Industriväggar 

En ny produkt hos företaget, som har blivit omåttligt populär på marknaden, är industriväggar som syns mycket i designmagasin och har fått ett stort uppsving både i offentliga och privata miljöer. 


– Vi har utvecklat produkter som håller en väldigt bra prisklass, säger Emma.


Företaget har under åren skaffat sig många nöjda kunder, som har gjort att de också kunnat växa. 


– Vi får ofta beröm för att vi klarar av mycket mer än andra uterumsleverantörer. Vi tror att vårt framgångsreceptet är att våra produkter är väldigt lätta att hantera och installera och att finishen blir väldigt stilren, avslutar Tommy. 

Läs mer...

2021-02-25

Em_Gigs for her_02

Vägen till jämställdhet och inkludering går genom ett sunt ledarskap

Artikel Gigs for her AB hjälper företag att sätta sin plattform för jämställdhet och inkludering, Genom att ge företag stöd i organisationsutveckling och genom att göra jämställda och inkluderande rekryteringar...
EM_Bygg & Akustikservice_01

Bred yrkeskompetens under ett och samma tak

Artikel Bygg & Akustikservice AB har en imponerande mix av anställda inom olika hantverksgrupper som besitter stor yrkeskompetens. Med lång erfarenhet och mycket kunskap erbjuder de sina kunder totalentreprenad...
  • EXPODUL UTERUM AB
  • Tel: 0380-37 71 30
  • Adress: Sörbyvägen 7, 571 78 Forserum
  6

  Löwengrip

  Från bloggare till influencer och superentreprenör. En resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan.

  EM_peter-svensson_05

  Fotar världens kändisar

  Fotografen och regissören Peter Svenson har en lång meritlista och är ett sant bevis på att om man tror på sig själv och sina drömmar kan man nå hur långt som helst.

  EM_marcus-aujalay_02

  Markus Aujalay

  Sveriges tuffaste matjury är epitetet på juryn i Sveriges Mästerkock. Markus Aujalay är domaren som ger mästerkockarna mardrömmar.

  Arkiv

  © 2021, Enterprise Magazine