Dela artikel

Med avloppsfilmning syns problemen

Att filma i ett avloppsrör där något fastnat gör att problemen syns tydligt, det är även enkelt att kontrollera att felen verkligen är borta. VVS-Mannen både filmar, felsöker och avhjälper problemen. Dessutom erbjuder bolaget alla sina kunder en gratis genomgång för att förklara hur filmen ska tolkas.

– Många som håller på med samma sak gör sitt jobb och lämnar sedan filmen till kunden som oftast inte har en aning om vad det är de ser. Jag åker ut och filmar, redigerar filmen i datorn och tar sedan med den tillbaka till kunden för att han eller hon ska förstå vad felet är och vilka åtgärder som behövs, förklarar Thomas Karlsson som driver VVS-Mannen i Tyresö.

Tack vare att han själv är rörmokare och utbildad inom VVS kan han erbjuda helhets­lösningar där han sköter hela kedjan, från att filma till att rensa avloppen och se till att allt försvunnit. Det gör att kunderna kan känna sig trygga med att felet löses på ett bra sätt samt att de slipper kontakten med flera olika företag som ska genomföra det.
– Det är många som håller på med samma sak som jag, men få som erbjuder
hela paketet. De flesta som filmar kommer från spolbranschen och har oftast inte så stor kunskap om VVS. På samma sätt är det få rörmokare som utför filmningen, menar Thomas som även har stor kunskap och erfarenhet från databranschen.

Han anser att fler borde använda tekniken till andra saker än att bara kolla upp avloppen vid stopp och ger exempel på uppdrag där han även filmat rör i nya hus som en besiktning på att allt fungerar. Men Thomas tycker även att det borde användas vid exempelvis husköp.
– En besiktnings­-
man tittar bara på husets yttre, men folk behöver bli bättre på att inse hur viktigt det är att även besiktiga avloppen. Det kan bli en dyr affär att behöva byta ut rören i sitt nyköpta hus.

2013-10-29