Dela artikel

Med dansen i fokus

Det första man slås av när man träffar Catrin Johansson är att hon brinner för det hon gör. ”Mitt intresse för dans väcktes tidigt", säger Catrin och berättar om hur lycklig hon var när hon kom in på Inspire Dance School i England och fick självaste Emily Drinkall som lärare. Redan där föddes drömmen om en egen dansskola, något som Catrin i dag har gjort till verklighet.

Catrin Johansson startade Dance direction för tre år sedan och har i dag en egen dansstudio i Boden. Men innan den egna lokalen åkte hon runt i byarna i länet och undervisade. Eftersom hon tycker att det är viktigt att barn på landsbygden har samma möjlighet till dans är det något hon fortsatt med. På Dance direction står dansaren i fokus. Här stämmer devisen att alla ska ha samma möjlighet oavsett ålder, erfarenhet och ambitionsnivå eftersom det finns lektioner för alla åldrar. De minsta barnen är tre år, och här gäller det att lära ut dans på ett lekfullt sätt.

Street Dance är mest efterfrågat just nu, speciellt bland killar.
– I de yngsta grupperna har vi mycket cha cha. Lite som Let´s dance, fast utan att man håller i varandra. Och så disco freestyle med både hopp och sparkar. Det är väldigt bra för yngre barn eftersom de får kondition och får springa av sig. Men danskurserna ändras med olika trender, förklarar Catrin.

Förutom den dagliga dansundervisningen åker hon runt på olika uppdrag. Det kan vara alltifrån undervisning på skolor till uppvisningar, möhippor, barnkalas och andra jippon. Hon drömmer om att fler vuxna ska få upp ögonen för dansen, för enligt Catrin är dans till för alla.

2013-11-04