Dela artikel

Med känsla för färsk frukt och grönsaker

Dominique Goy har varit verksam i matbranschen i 42 år och har ägt framgångsrika och omtyckta restauranger som Bistro Ruby och Les Halles. För 22 år sedan bestämde han sig för att göra något ordentligt åt Sveriges avsaknad av bra frukt och grönsaker. Han startade France Primeurs.

Dominique Goy har sett svenskarna gå från att se ätandet som ett nödvändigt ont och matlagning som en tidstjuv, till att i dag verkligen njuta av mat och matlagningens ädla konst. Den positiva utvecklingen ser han till stor del som kockarnas och restaurangernas förtjänst.
– Sverige har utvecklats enormt mycket bara de senaste tolv åren och har hamnat på världskartan när det kommer till restauranger, säger Dominique och tillägger att det faktum att Sverige inte har någon vidare mattradition att hålla sig till gör utvecklingen än mer spännande och dynamisk.


På France Primeurs (som bland annat introducerade jordärtskockan, minimorötter och minifänkål på den svenska marknaden) finns en hel del spännande grönsaker och frukt utöver grundutbudet. Den gemensamma nämnaren är det franska, och Dominique Goy importerar direkt från Paris omfattande utbud två gånger i veckan. Torsdagar och söndagar levereras grönsakerna till Stockholm och de grossister som utgör France Primeurs kundkrets. Gemensamt för kunderna är att de tilltalas av kunskap, service och pålitlighet.
– Mina leveranser kommer alltid i tid, och skulle det dyka upp problem reder jag ut det på en gång. Mina kunder uppskattar sådant, säger Dominique, som ser sina år i restaurangbranschen som en tillgång i verksamheten.

2014-06-16