Dela artikel

Minnesvärd konferens mitt i naturen

Björnögården utanför Västerås erbjuder utmärkta konferensmöjligheter i en naturskön och spännande miljö. På den vackra ön Björnö kan föreläsningar kombineras med god mat, avkoppling och roliga aktiviteter som främjar teamsamarbete.

Gårdsägaren Claes Wennberg arbetade under flera år som reseledare, bland annat i Frankrike och Italien. Från sina utlandsjobb fick han med sig många positiva upplevelser och ovärderliga kunskaper om turism och affärsutveckling. I dag brinner han för att utveckla sin hemstad.
   – Jag är urvästeråsare och vill att Björnögården restaurang, konferens och spa ska vara en pärla i Västerås. Min vision är att nästa år kunna erbjuda våra gäster boende också, men jag väntar fortfarande på bygglov, säger Claes Wennberg.

Den ivrige företagaren vill bygga 25 studios för två till fyra personer med badrum, pentry och uppfällbara sängar. Han är övertygad om att det skulle locka fler utländska turister till Västerås, en stad som enligt Claes Wennberg har mycket att erbjuda. Det är dessutom lätt att hitta till Björnögården, som ligger nära flygplatsen.

Konferenscentret i Björnöns naturreservat ligger i direkt anslutning till en skidbacke och milslånga långfärdsskridskobanor. På sommaren kan man paddla kajak, springa i motionsspåret eller besöka den vackra badstranden och chansen är stor att man stöter på några vilda djur längs promenadvägen. Björnögården erbjuder även lite mer udda aktiviteter.
   – Vi arrangerar bland annat Björnögårdens Mästare där deltagarna måste samarbeta med varandra för att lösa olika problem. Det tar cirka en timme att ta sig runt hela banan, vilket de flesta brukar tycka är rätt lagom

Björnögården har en mycket spännande höghöjdsbana som utmanar de flesta både psykiskt och fysiskt. Utöver detta har Björnögården en kåta för uthyrning, som används för exempelvis grillning, och för avkoppling kan man besöka relaxhörnan med bastu och en stor badtunna.

Många bokar anläggningen för privata fester, middagsbjudningar, föreläsningar och andra större evenemang. Konferenslokalen med biosittning rymmer 60 personer, restaurangen 130 personer.
Claes kollega Per Berglund, med 35-årig erfarenhet av vildmarks- och friluftsliv (till exempel som professionell slädhundsförare), har satt sin prägel på verksamheten. Under flera år var Per verksam inom restaurangnäringen bland annat som restaurangchef och kock i Björkliden.
    – Om jag blir kung någon gång blir min devis att ”livet är för kort för att äta en dålig middag”, säger Claes Wennberg och ler stort.

Björnögården erbjuder alltid sina kunder skräddarsydda paketlösningar till ett förmånligt pris.
   – Vi försöker göra det som kunden vill ha! Som gammal reseledare är jag flexibel och en god lyssnare, vilket har hjälpt mig i planeringen. Efter att ha hört kundens önskemål brukar jag snabbt kunna presentera en färdig idé och möjlig offert. Alla är välkomna att höra av sig till oss.

2014-09-12