132147harrysgavle2
132147harrysgavle1
132147harrysgavle2
132147harrysgavle1

Mötesplatsen med god mat och underhållning

De flesta städer har ett Harrys, så även Gävle. Kommer man hit för att äta kan man räkna med att kunna välja mat från en enkel och stilren meny som bjuder på mat lagad på bra och enkla råvaror. Även dryckesutbudet är brett. De större sportevenemangen visas alltid här och nattklubben är ett måste under utekvällen.


En stad utan Harrys hör till ovanligheterna och det faktum att Harrys har nästan 50 restauranger över hela landet gör det välkända varumärket till Sveriges största restaurangkedja. Harrys i Gävle huserar i lokaler som rymmer inte mindre än 740 personer och följer samma koncept som de flesta andra restauranger i kedjan. Här hänger visserligen kristallkronorna i taket, men man slipper svida upp sig för att ha en bra kväll. Det bidrar till en skön blandning gäster.
– Alla är välkomna och ska kunna känna sig bekväma, helt enkelt. Man behöver inte ha kavaj och slips utan kan komma förbi direkt efter jobbet för en öl. Det ska kännas bekvämt, säger ägaren Lao Lopes som arbetat som bar- och restaurangchef på Harrys sedan starten 2009 och tog över stället i somras.

Fredag och lördag är synonymt med nattklubb för Harrys. Då bjuds den breda mixen av människor på alltifrån schlager och hits på övervåningens klubbgolv till Dirty Harry på nedervåningen för den som gillar rock.
– Nu har vi även gått in mer på underhållning, berättar Lao.
Magnus Carlsson, Timoteij, David Lindgren och Pernilla Wahlgren är bara några exempel på de artister som har eller ska stå på Harrys stora scen.
– Vi håller på att boka inför sommaren och det kommer att bli ännu mer kända namn, avslöjar Lao som gärna arbetar lite extra med bokningar och marknadsföring för att gästerna ska uppleva lyckade nattklubbskvällar.
Målet är att tilltala en bredare publik och att erbjuda underhållning som passar många.

Sedan Laos övertagande har inte bara nattklubbskonceptet genomgått en metamorfos, även menyn arbetats om ordentligt till många gourmeters glädje. Under lunchen serveras gästerna en förfinad husmanskost. För de som vill hålla nere på kolhydraterna finns LCHF-alternativ som har blivit väldigt populära. På kvällarna serveras klassiker som klubbsandwich, BBQ ribs och kräftmacka delux. Och de som gillar en ordentlig stek eller burgare kommer inte att bli besvikna.

2013-04-11
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies