EM_spisapizza_01
3 min lästid

Pizzarevolution hos Spisa Pizza

Hos Spisa Pizza i Ulriksdal Solna och Sollentuna Centrum kan gästerna skapa sin egen drömpizza utifrån sina favoritingredienser. Här tillagas alla pizzor med kvalitativa råvaror, napolitansk deg och med en stor dos passion.

Philip Saliba som är vd och grundare för Spisa Pizza har på två år startat två pizzerior med ett revolutionerande koncept. Förutom att gästerna helt och hållet själva kan bestämma ingredienserna på sin pizza så har också pizzorna en annan form. Här har man gått ifrån det runda tefatet till en rektangulär pizza. 


– Ända sedan starten har jag tänkt att ska jag göra det här så ska jag göra det på mitt sätt och en rektangulär pizza är både smidigare att äta och ser mer minimalistisk ut, säger Philip.


Philip som i hela sitt yrkesverksamma liv jobbat som frisör bestämde sig för att göra något helt annat och resultatet blev två pizzerior med ett helt nytt koncept. 




– Jag älskade frisöryrket men efter att ha jobbat i över 20 år inom den branschen började jag fundera på om jag skulle byta bana och under en utlandsresa stötte jag på ett annorlunda koncept på en pizzeria. Där kunde gästerna skapa sin egen pizza och det var en cool upplevelse, säger Philip.


Det dröjde inte länge innan Philip började skissa på ett liknande koncept i Sverige. Snart hade han både utformat affärsidén och inrett en lokal i Ulriksdal i Solna som togs väl emot och snabbt blev hela familjens favoritpizzeria. 


– Under helgerna är det inte ovanligt att människor står i lång kö för att komma in. Men när man väl börjat beställa så tar det bara några minuter att få sin pizza. 


Han öppnade sin första pizzeria i augusti 2020 och bara för en tid sedan slog han upp dörrarna till en filial i Sollentuna Centrum. De båda pizzeriorna som Philip själv utformat är smakfullt inredda och ger ett välkomnande intryck.




Kvalitativa råvaror och napolitansk deg 

På Spisa Pizza kan gästerna själv bestämma vilka ingredienser och även hur många eller få ingredienser som de vill ha på sin pizza. Alla ingredienser är noga utvalda och håller hög kvalitet. Utbudet är stort, då det finns ett 40-tal ingredienser att välja på, från kött och skaldjur till grönsaker. Här finns också, istället för den traditionella pizzaosten, flera smakrika ostar som lagrad cheddar och västerbottenost att välja på. 


Spisa Pizza är verkligen en pizzeria för alla då det finns ett stort utbud för veganer samt laktos- och glutenallergiker. 

De använder sig också av napolitansk deg som jäser under lång tid och därför inte känns lika tung som traditionell pizzadeg, som endast brukar jäsa under några få timmar. På Spisa Pizza finns också en trevlig meny för den som inte vill utforma sin egen pizza. 


– De som väljer en pizza från menyn vill ofta addera eller ändra något och då löser vi det. 




Stort klimattänk 

Inom Spisa Pizza finns ett stort hållbarhetstänk. Här värnar man om miljön och använder inga plastprodukter, utan endast återvinningsbara. 


– En grundtanke jag hade när jag startade var att ha schyssta värderingar och här försöker vi tänka så grönt som möjligt.


Bland de anställda finns också många unga människor, då Philip tycker att det är viktigt att ge unga en chans att komma in i arbetslivet. 


– Jag brinner för unga människor och har själv tre tonåringar hemma. 


Sedan starten har Spisa Pizza fått många nöjda kunder och fin respons från de som besöker dem. På kort tid har Philip startat två pizzerior men siktar nu mot nya mål. 


– Jag har stora drömmar och mål. Innan jag startade var mitt mål att förverkliga det här konceptet och nu har jag gjort det. Nästa dröm är att bli en av Sveriges största pizzakedjor men jag vill växa organiskt och bygga bra team genom att hitta fler personer som brinner för det här. Målet är att revolutionera sättet att äta och beställa pizza på i Sverige. Jag vill skapa en ny trend, avslutar Philip.




Sollentuna Centrum

Sollentunavägen 163

191 47 Sollentuna


Ulriksdal

Kolonnvägen 47 

170 67 Solna

2022-02-18
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies