203049_02203049_03203049_01203049_04

Plåtslagarfirma med personligt engagemang

I moderna lokaler och med kunnig personal utför Ljungby Byggplåt AB allt man kan tänka sig inom byggnadsplåtslageri. Med personlig känsla och kvalitet utför de allt från inplåtning av fönster och tak, till stora maskinhallar.

Ljungby Byggplåt har sammanlagt 45 års erfarenhet av plåtslageri. De kan utföra alla slags plåtjobb och förutom utvändiga uppdrag även invändiga inom heminredning. Uppdraget kan till exempel bestå av stilrena kopparväggar bakom kaminer, som fungerar som brandskydd samtidigt som det sätter en modern och exklusiv känsla till rummet. De tar på sig uppdrag åt större entreprenörer men försöker idag att rikta in sig mer mot privatpersoner.


      – Det blir mer personligt och socialt då man får träffa alla sorters människor, vilket är jättekul. Vi har dessutom väldigt bred kompetens i företaget, vilket gör att vi kan utföra alla typer av jobb som privatpersonen kan önska sig, säger Tobias Sjöblom.


Tobias har lång erfarenhet av branschen. Han hade utbildat sig till lastbilschaufför under gymnasiet, men då det rådde arbetsbrist inom yrket kom han istället in plåtslagarbranschen genom en lärlingsplats hos en plåtslagare. Han lärde sig yrket snabbt och idag, tolv år senare har han drivit eget sedan fem år tillbaka. Idag har bolaget fyra anställda och egna lokaler som ger det utrymme som de behöver. På företaget råder en familjär stämning och en härlig sammanhållning.


      – Vi har väldigt bred kompetens tillsammans och här kan man be varandra om hjälp, då vi är som ett kompisgäng. Att hitta bra personal när det är dags att anställa är väldigt svårt och det är mycket ont om plåtslagare i landet.


I företaget har Tobias också tagit in en lärling som han ser stor potential i. Att ta in lärlingar är något som han tycker är viktigt för att nya människor ska komma in i branschen, då det är många yrkesverksamma som går i pension.


Uppdragen är många och varierande, där att lägga plåttak är ett vanligt uppdrag för dem. Tobias förklarar att plåttak har många fördelar gentemot takpannor, då hållbarheten är mycket längre och att ett plåttak är lättare, vilket är en fördel.


      – Många har fått för sig att ett plåttak är mycket dyrare än ett tak av pannor men det stämmer inte riktigt, då det krävs mindre underarbete med ett plåttak.


Under vintern har de också fått rycka ut på många jobb åt privatpersoner, då regnet ställt till det.


      – Det blev problem för många som hade skorstenar, då den stora mängden regn och blåst gjorde att det läckte in i skorstenar som inte var plåtade.


När företaget lämnar en offert på ett potentiellt jobb är de alltid tydliga med vad som ingår och hur lång tid det kommer att ta. De som anlitar företaget kan även nyttja ROT-avdraget.


      – Vi hjälper kunderna med detta och drar av den korrekta summan för arbetskostnaden, så kunden får den slutgiltiga fakturan i handen när jobbet är klart.


Under rådande tider, när Coronaviruset härjar, vill Tobias hjälpa sina kunder så gott det går och erbjuder dem avbetalning.


När man som kund ska renovera sitt hus förklarar Tobias att det är viktigt att börja i rätt ände, för att ta det viktigaste först.


      – Jag har sett många som gör misstaget att börja renovera ett hus i fel ände och att de inte tänker på funktionaliteten i första hand. Många köper ett gammalt hus och lånar pengar till att renovera kök och badrum. När pengarna sedan är slut inser de att taket är värdelös, vilket kan leda till stora problem. Rådet är att börja med tak och fönster och ta insidan senare.


Även om deras upptagningsområde är i Ljungby med omnejd händer det att långväga kunder hör av sig till Tobias och vill ha deras expertis.


      – Det är roligt att kunderna tycker att man är duktig och vill att mitt företag ska göra jobbet. Vi tar på oss jobb utanför vårt huvudsakliga upptagningsområde även om vi aktivt inte letar kunder där.


Företaget har ett stort antal maskiner som gör att de kan producera plåtar exakt efter kundernas önskemål. Handverktygen som plåtslagarna använder ser i stort sett ut som för hundra år sedan men maskinerna är det som har utvecklats och ständigt blir bättre.


      – Vi tillverkar alla delar i verkstaden och utmaningen ligger i att vara extremt noga, då detaljerna har millimeterpassning, förklarar Tobias.


Inom en snar framtid ser Tobias att han har expanderat med ytterligare några anställda och bedriver verksamheten i större lokaler, samtidigt som han kommer fortsätta investera i både nya maskiner och bilar.

Läs mer...

2020-05-25

EM_fobab_01

Snickare och entreprenör med bred kunskap

Artikel Med stor flexibilitet utför Fobab alltifrån små till större uppdrag åt många företagskunder i Stockholm. Alla uppdrag utförs med stort engagemang och för dem är ingenting omöjligt.
EM_FP_entreprenad_03

Entreprenadtjänster med bredd i Markaryd

Artikel Med flexibla maskiner och lång erfarenhet kan FP Mark och Entreprenad förse sina kunder med såväl små som stora uppdrag inom mark och entreprenad. – Jag kan utföra det mesta och det finns nog inget inom...
  • LJUNGBY BYGGPLÅT
  • 0736–56 21 87
  • Fritidsvägen 4, 341 35 Ljungby
  EM_peter-svensson_05

  Peter Svenson fotograferar världens kändisar

  Fotografen och regissören Peter Svenson har en lång meritlista och är ett sant bevis på att om man tror på sig själv och sina drömmar kan man nå hur långt som helst.

  Holknekt_webb3

  Per Holknekt

  Från brädan till scenen

  EM_dennis-teknikmagasinet_04

  Butikschef på Teknikmagasinet

  Denis Manasiev Vukotic driver Teknikmagasinet mot nya framgångar!

  Arkiv

  © 2021, Enterprise Magazine