Dela artikel

Praus renovering och inredning skapar ditt drömhem

Oavsett om du behöver hjälp med att bygga väggar, lägga golv eller byta fasaden på huset så kan Praus renovering och inredning i Gävle hjälpa dig.

Manuel Praus kommer ursprungligen från Berlin där han under flera år arbetat inom bygg- och renoveringsbranschen. År 2007 flyttade han till Gävle och startade två år senare upp sitt företag Praus renovering och inredning. Han har lång erfarenhet av byggnadsarbeten och har även arbetat med inredning och rekvisita tidigare. Företaget är ett enmansföretag, men Manuel hyr vid behov in extra hjälp. 
  − På våren och sommaren brukar det vara mycket att göra, då behöver jag mer personal, berättar han.
   Manuel Praus arbetar med små som stora jobb och gör det mesta inom bygg och inredning.

− På vintern brukar det bli ganska mycket jobb som rör ytskiktet, som att tapetsera och måla, lägga golv och sätta lister. På sommaren blir det ofta större jobb utomhus som fasadrenoveringar, tillbyggnader och dräneringar, berättar Manuel.
  Han förklarar att just kombinationen av små och stora jobb är något som han gillar.
   − Att det varje dag sker olika saker är stimulerande, utmanande och utvecklande. Jag skulle gärna arbeta med inredningssnickerier också, men efterfrågan är tyvärr inte så stor i dagsläget.

Manuel utgår från Gävle och arbetar mest där, men han har även arbetat i bland annat Stockholm, Uppsala och Sundsvall. Hans kunder får han främst genom rekommendationer av tidigare kunder, något som kommer av företagarens inställning.
  − Jag lämnar aldrig kunderna förrän de är helt nöjda och jag gör alltid jobbet färdigt enligt överenskommelse. Jag håller tider, är noggrann och självklart får mina kunder använda ROT-avdraget, avslutar Manuel Praus.

2015-03-05