195024 ED4195024 ED6195024 ED2195024 ED3195024 ED5195024 ED6

Prisad krog i Jönköping

El Duderino är den prisade krogen i Jönköping som verkligen sticker ut. Här har man satsat på premiumsprit, vällagad mat och en skön stämning. – I allt vi gör ska det finnas kunskap bakom och vi vill gärna sätta nya dryckestrender, säger Stefan.

El Duderino är krogen i Jönköping som verkligen bjuder på en upplevelse. Hit kan gästerna komma för att slå sig ner i restaurangen och äta en vällagad middag av bra råvaror och dricka en cocktail som är gjord med känsla och engagemang. 

Här anordnar de också stora sittningar där de bjuder på en smakupplevelse med mat och dryck i kombination med varandra.  De lägger ner hjärta och själ i att kunna erbjuda sina gäster cocktails utöver det vanliga och alltid få tag i den bästa spriten, från världens alla hörn.  


Bakom verksamheten står fem delägare som alla är specialiserade på sitt områden. 

Stefan som står för driften av företaget har också ansvar över spriten, Simon och Ludwig är kockar och Alexander och Daniel ansvarar för baren och drinklistorna. 

Här har de skapat en perfekt mix av varandras kunskaper som resulterat i den unika krog som de är idag. Till teamet hör också Frida som är den enda heltidsanställda på företaget och som ansvarar för servicen. 


Redan när idén till El Duderino uppkom var konceptet solklart, de skulle skapa en unik plats för dryckesintresserade gäster. 

        – Vi hade alla bakgrunder inom branschen och vi var less på att det såg ut och var lika på alla krogar som man kom till. Vi är främst dryckespassionerade och vi ville skapa en krog där det fanns god mat och dryck med stor kunskap bakom, säger Stefan. 

För att ge den rätta känslan valde de en lokal som de kunde göra om och sätta sin egen prägel på.


       – Vi ville skapa en vardagsrumskänsla i en schysst miljö. Vi är själva väldigt sköna och avslappnade och bjuder på oss själva mycket, säger Simon. 


I maj 2014 slog de upp dörrarna för första gången och det blev direkt en succé, något som hållit i sig igenom åren. 

Under åren har de också fått pris av olika instanser. Bland annat har de blivit utsedda till Sveriges bästa spritkrog av Svenska Spritakademin och har dessutom blivit utsedd till Årets bar i Jönköping varje år sedan starten. 


       - Vi är den krog som gör mest event och säljer överlägset mest med premiumsprit i Sverige, säger Stefan. 


På krogen har de ett 50-tal platser och sommartid även en uteservering att tillgå där de tänder upp grillen när vädret tillåter och andan faller på. 


Alla som jobbar, både delägare och anställda besitter en stor kunskap om både mat och dryck. För att hitta inspiration och för att hela tiden förnya sig åker de ofta på inspirationsresor till olika länder.


El Duderino är flitiga användare av sociala medier där de lägger upp vad som händer i lokalen och under deras resor.

       – Det har gjort att gästerna är med och ser vad som händer hela tiden, säger Simon.  


Utbudet av premiumsprit är minst sagt stort och intressant på krogen. Här lägger de ner mycket kraft och möda på att hitta det allra bästa. 


       – Mycket sprit är svårt att få tag på, då de ofta tillverkas i liten volym runt om i världen, men vi är duktiga på att skapa relationer med producenter och ambassadörer för att få tag i det, säger Stefan.


Verksamhetens framtidsplaner ligger i att fortsätta utvecklas och att hela tiden hitta den bästa och mest intressanta spriten. 


       – Vi vill hela tiden utvecklas och göra mer projekt, som att öppna fler ställen, men när det blir och i vilken tappning vet vi inte riktigt ännu, säger Alexander. 

Läs mer...

2019-10-01 09:30

boka nu
201036 MBF6

Handgjord skäggvård med naturliga ingredienser

Artikel Mr Bear Family framställer naturliga och handgjorda produkter för skägg-, hud och hårvård. Här tillverkar de allt med ett hållbart tänk, för både människan och miljön.
201061 ESJ3

Viktigt att satsa men inte tappa själen på vägen

Artikel I oktober flyttade Evidensia Smådjurskliniken Jönköping till nya lokaler då de tidigare ska rivas. Med kompetent personal, modern utrustning och välkomnande lokaler har Evidensia Smådjursklinik i Jönköping...
  • El Duderino
  • 036-291 24 37
  • Rökerigränd 1
    553 22 Jönköping
naim 4

Superdesignern Naim Josefi

Skapar magi.

Spår-bild

Podcasten Spår

Oskyldigt dömda måste kunna få upprättelse

Peter_webb3

Peter Svenson

Fotograferar världens kändisar

Arkiv

© 2020, Enterprise Magazine