EM_hearn-consulting-stefan

Redovisningskonsult med engagemang

Att anlita en duktig och kunnig redovisningskonsult gör inte bara att man som företagare kan koncentrera sig på kärnverksamheten, utan det kan också innebära att företaget tjänar pengar.
– Att använda sig av en redovisningskonsult kan från början enbart se ut som en kostnad men i slutändan så är det en lönsam affär, då det kan resultera i mer lönsamhet tack vare råd och input från duktigt konsult, säger Stefan Haern som driver Haern Consulting.

Stefan Haern har minst sagt en lång och gedigen erfarenhet av ekonomi. Han har varit ekonom i hela sitt yrkesverksamma liv och började tidigt att arbeta på sin mammas redovisningsbyrå. Under åren har han också utbildat sig till auktoriserad redovisningskonsult via branschförbundet SRF och är dessutom certifierad affärsrådgivare.


Att anlita en redovisningskonsult har stora fördelar menar Stefan, då det både tar tid och kräver engagemang att sköta sina papper själv. 


– Det är gott om regelverk som ska följas och utan all kunskap som en duktig redovisningskonsult besitter så kan det lätt bli fel och därför bör företagaren istället lägga sin tid på själva arbetet med företaget och utveckla sin egen verksamhet. 


Stefan använder sig av redovisningssystemet Fortnox och även AI-baserade försystemet AIIDA, som förenklar processen. 


– Det fungerar som en tratt, där kunderna skickar in allt sitt material via mail, laddar upp eller fotar i mobilappen som sedan tas om hand av AIIDA. Systemet klassificerar materialet som skickas in i tratten och därefter tolkas informationen på verifikaten som behövs för att AI-roboten ska kunna bokföra verifikatet.


Stefan är själv delaktig i företaget SoftRobot som utvecklat AIIDA och systemet är en stor hjälp för att digitalisera och automatisera sin redovisning som i sin tur spar tid och pengar. 


– Systemet har utvecklats under fem år och andra byråer som använder detta system säger att det sparar mycket tid. Det är inte alls krångligt, antingen kan du använda AIIDA som ett försystem till ert befintliga redovisningssystem eller låta AI-roboten jobba i bakgrunden i era system genom SoftRobots tjänst Automation API.


Stefan förklarar att det är mycket lättare för företag idag att följa sin utveckling och därmed se varningstecken i ekonomin med hjälp av olika program. Han själv fungerar också till stor del som affärsrådgivare, då han kan hjälpa företagen i rätt riktning. 


– Automatiseringen och digitaliseringen har gjort det lättare att hålla sig uppdaterad i företagens ekonomi och jag kan i stort sett ge en daglig rapport till mina kunder. 


Haern Consulting får den största delen av sina nya kunder på rekommendation från befintliga och sedan starten för drygt 3,5 år sedan har det gått över förväntan. 


– Jag får säga nej till förfrågningar, då jag har en så pass stor kundbas i dagsläget.


När man som kund ska välja en redovisningskonsult tycker Stefan att det är oerhört viktigt att välja någon som man klickar med och en byrå med auktoriserade konsulter som gagnar för bra kvalité.


– Man ska lämna över en del av sitt liv till konsulten och det är viktigt att det känns bra och att man litar på personen. Personlig kontakt är något jag som enmansföretag verkligen kan erbjuda, då det alltid är mig de har kontakt med. 


Stefan brinner verkligen för kunder, ekonomi och rådgivning och trivs med företaget som det ser ut idag. 


– Jag är nöjd med det jag har idag och det är tack vare min styrka i arbetet, vilken framförallt är den fina relationerna jag bygger med mina kunder.

Läs mer...

2021-01-22

AIIDA
Em_Gigs for her_02

Vägen till jämställdhet och inkludering går genom ett sunt ledarskap

Artikel Gigs for her AB hjälper företag att sätta sin plattform för jämställdhet och inkludering, Genom att ge företag stöd i organisationsutveckling och genom att göra jämställda och inkluderande rekryteringar...
EM_ABP entreprenad_02

Markentreprenör med sinne för detaljer

Artikel Att anlägga en trädgård, göra en garageuppfart eller allmänt snygga till sin tomt gör inte bara sitt till för trivseln, det höjer många gånger också värdet på en fastighet. – I de flesta fall får man...
  • HAERN CONSULTING

Holknekt_webb3

Per Holknekt

Från brädan till scenen

EM_peter-svensson_05

Fotar världens kändisar

Fotografen och regissören Peter Svenson har en lång meritlista och är ett sant bevis på att om man tror på sig själv och sina drömmar kan man nå hur långt som helst.

EM_dennis-teknikmagasinet_04

Butikschef på Teknikmagasinet

Denis Manasiev Vukotic driver Teknikmagasinet mot nya framgångar!

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine