EM_Struktursanering Sverige _01

3 min lästid

Sanering och avfuktning i Stockholm

En fuktskada kan uppstå av många olika anledningar och när det inträffat är bra att ta hjälp av en kunnig firma som kan få bukt med problemet. Struktursanering Sverige AB, som besitter stor kunskap på området, utför flera tjänster inom avfuktning och sanering i Stockholm.

Både Christer Frank och Nicklas Kruse som driver Struktursanering har lång erfarenhet av branschen. Christer hade under många år jobbat på en byggfirma med rivning och sanering, medan Niklas var anställd på ett saneringsföretag där han jobbade med skadeutredning av fukt, vatten och brandskador inklusive uppföljnings mätningar och avfuktning. Så småningom hamnade de inom samma företag och efter några år beslutade de sig för att starta eget. Under 2010 drog de igång Struktursanering och har sedan dess hjälpt många kunder inom både avfuktning och sanering.


Åtgärdar fuktskador

Till största del jobbar de mot stora och små fastighetsägare, byggföretag samt bostadsrättföreningar  men har också en del privatpersoner som sina kunder. Företaget utför sina uppdrag i stor Stockholmsområdet samt Uppsala men åker ibland längre för större projekt.


De erbjuder sina kunder ett brett spann av tjänster, där en stor del består av att utredning fuktskador och skriva fuktrapporter. Dessutom gör de också utredningar i förebyggande syfte, som på vindar och i krypgrunder. När det till exempel har skett en fuktskada i en lägenhet, skickar förvaltaren från fastighetsbolaget eller bostadsrättsföreningen ut en begäran till företaget.


– Då åker någon av våra fukttekniker ut och mäter fukten, ringar in vattenskadan och skriver en rapport samt åtgärdsförslag. När vi fått godkännande av beställaren pratar vi med dem som bor i lägenheten för att boka en tid. Därefter åker våra saneringskillar ut för att åtgärda det, säger Christer.


När Struktursanering rivit ut skadan sätter de in en avfuktare som påskyndar torkningen och därefter åker de till platsen var 14:e dag.


– Vi borrar då ner provrör som har givare på olika djup som mäter fukten och generellt brukar det ta 8-12 veckor att torka ur.


Medverkat i Sofias Änglar

Företaget utför också flera andra tjänster inom sanering, som till exempel sanering efter en brand och bekämpning av skadedjur, som bland annat råttor och fåglar.


De utför även provtagning samt sanering av asbest och PCB i byggnader, i såväl privata hem som i lägenhetshus, industrilokaler och olika kontorslokaler.


– Asbest är ett material som användes flitigt fram till slutet av 70-talet och finns ofta i bland annat gamla tak och källare. Materialet är oförstörbart men tyvärr farligt när fibrerna i det frigörs.


Företaget har idag femton anställda och hyr även in personal vid behov. Idag utför de cirka 1000 projekt per år. De har också medverkat i tv-programmet Sofias Änglar på kanal 5.


– Vi fick förfrågan om att vara med och hjälpa till och vi medverkade i fem avsnitt totalt, vilket var spännande.Specialister på sanering

Under åren har Struktursanering fått många återkommande kunder samtidigt som det ständigt kommit nya. Inom företaget finns en stor kunskap och viljan att alltid lämna ifrån sig ett väl utfört arbete.


– Vi är specialister på det här och det krävs mycket kunskap för att hålla på med detta. Dessutom har vi väldigt låg personalomsättning och är aktiva och engagerade i våra projekt. Vi håller alltid våra beställare uppdaterade på vad som händer och är alltid noga med att städa efter oss och det tror jag många kunder uppskattar.


Inför framtiden hoppas de på att fortsätta växa och bli lite större.


– Vi vill ta mer marknadsandelar i Stockholm och stärka vårt varumärke ytterligare, avslutar Christer.Läs mer...

2021-08-31

EM_Bygg & Akustikservice_01

Bred yrkeskompetens under ett och samma tak

Artikel Bygg & Akustikservice AB har en imponerande mix av anställda inom olika hantverksgrupper som besitter stor yrkeskompetens. Med lång erfarenhet och mycket kunskap erbjuder de sina kunder totalentreprenad...
Enterprise.se_partnertekst 09-03-2021

Vi möblerar hallen: Hur kan man undvika att förstöra det första intrycket av lägenheten?

Artikel Ett litet rum med stor betydelse. Hallen är det första intrycket av en lägenhet. Det är här du välkomnar besökare, tar farväl och väntar på familjemedlemmar. Det är också den plats där du börjar varje...
  • STRUKTURSANERING
  • Adress | Karusellplan 9, 126 31 Hägersten
_Skincity-pressbild

Eldsjälen bakom Skincity

Annica Forsgren Kjellman ligger bakom skönhetsimperiet Skincity – professionell hudvård online.

EM_peter-svensson_05

Fotar världens kändisar

Fotografen och regissören Peter Svenson har en lång meritlista och är ett sant bevis på att om man tror på sig själv och sina drömmar kan man nå hur långt som helst.

EM_georg-wikman_01

Mannen bakom Kan Jang

Georg Wikman är grundaren bakom hälsopreparaten Arctic Root, Kan Jang, Chisan och  nya Adapt-serien.

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine