enterprisemagazine.se - profilkredit.se - 12-05-2021

Se över kostnader och ta eventuellt ett snabblån för renovering av badrum

Att renovera badrummet står högt upp på många husägares önskelista. Oavsett vilken atmosfär och nivå av lyx du är ute efter finns det en del saker att tänka på innan du anställer en renoveringsfirma. Det är smart att se över kostnaderna innan du går framåt med renoveringen.

Innan du anlitar en renoveringsfirma

Alla är vi inte händiga och kan göra det mesta av jobbet själva vid en badrumsrenovering. De allra flesta av oss behöver anställa en firma för att ta hand om hela jobbet. 


Gå igenom recensioner och prata med familj och vänner för att hitta en seriös firma du kan lita på. Kanske har en granne precis renoverat och kan rekommendera en firma? Det viktigaste är du känner dig trygg med firman du väljer!


Kostnaden kan variera kraftigt

Hur mycket det kostar att renovera just ditt badrum beror på vilken kvalitet och vilket material du vill ha. Även hur stort badrummet är påverkar slutkostnaden. 


Men oavsett anledningen till att du renoverar badrummet, kommer det förmodligen att höja värdet på din fastighet. Det allra bästa är självklart att spara ihop hela kostnaden. 


Inte sällan tar det tyvärr flera år för en del att komma upp i en tillräckligt stor summa. Ett Snabblån kan ibland då vara en lösning för att snabbt få pengar på kontot och kunna betala för material och andra kostnader som kommer med renoveringen. Dessa låna brukar ofta vara lätta lån att få


Ungefärliga kostnader

Självfallet är det mycket svårt att säga hur mycket en badrumsrenovering kostar. Storleken på badrummet, vilka material du vill använda och hur mycket du kan tänka dig göra själv har stor betydelse. Nedan kommer en grov uppskattning av kostnader:

  • Enkel standard renovering cirka 3 000–5 000 kr/kvm
  • Svensk standard kvalitet cirka 5 000–10 000 kr/kvm
  • Lyxigare med exklusiv inredning cirka 10 000–20 000 kr/kvm

Dessa kostnader innefattar endast materialkostnaden och inte arbetskostnaden. Om du själv inte gör något alls av arbetet får du räkna med cirka 5 000–10 000 kr/kvm i arbetskostnad. En badrumsrenovering omfattas av ROT-avdrag vilket kan resultera i 30 % skattereduktion.

Läs mer...

2021-05-18

EM_ CG Ekonomi AB_01

Personlig och engagerad redovisningsbyrå

Artikel CG Ekonomi AB i Åkersberga förser små och medelstora företag med ett brett spann av tjänster samtidigt som de också fungerar som ett bollplank. Här finns ett stort, varmt och personligt engagemang för...
EM_fobab_01

Snickare och entreprenör med bred kunskap

Artikel Med stor flexibilitet utför Fobab alltifrån små till större uppdrag åt många företagskunder i Stockholm. Alla uppdrag utförs med stort engagemang och för dem är ingenting omöjligt.
_webb_BI1

Caia cosmetics

Skönhet är bra självkänsla och ett vackert leende enligt grundarna av det nya raketvarumärket inom smink: Caia cosmetics.

EM_andrea_brandstrom_01

Andréa Brändström

Vinnare av Hela Sverige Bakar 2017.

EM_dennis-teknikmagasinet_04

Butikschef på Teknikmagasinet

Denis Manasiev Vukotic driver Teknikmagasinet mot nya framgångar!

Arkiv