enterprisemagazine.se - profilkredit.se - 12-05-2021

Se över kostnader och ta eventuellt ett snabblån för renovering av badrum

Att renovera badrummet står högt upp på många husägares önskelista. Oavsett vilken atmosfär och nivå av lyx du är ute efter finns det en del saker att tänka på innan du anställer en renoveringsfirma. Det är smart att se över kostnaderna innan du går framåt med renoveringen.

Innan du anlitar en renoveringsfirma

Alla är vi inte händiga och kan göra det mesta av jobbet själva vid en badrumsrenovering. De allra flesta av oss behöver anställa en firma för att ta hand om hela jobbet. 


Gå igenom recensioner och prata med familj och vänner för att hitta en seriös firma du kan lita på. Kanske har en granne precis renoverat och kan rekommendera en firma? Det viktigaste är du känner dig trygg med firman du väljer!


Kostnaden kan variera kraftigt

Hur mycket det kostar att renovera just ditt badrum beror på vilken kvalitet och vilket material du vill ha. Även hur stort badrummet är påverkar slutkostnaden. 


Men oavsett anledningen till att du renoverar badrummet, kommer det förmodligen att höja värdet på din fastighet. Det allra bästa är självklart att spara ihop hela kostnaden. 


Inte sällan tar det tyvärr flera år för en del att komma upp i en tillräckligt stor summa. Ett Snabblån kan ibland då vara en lösning för att snabbt få pengar på kontot och kunna betala för material och andra kostnader som kommer med renoveringen. Dessa låna brukar ofta vara lätta lån att få


Ungefärliga kostnader

Självfallet är det mycket svårt att säga hur mycket en badrumsrenovering kostar. Storleken på badrummet, vilka material du vill använda och hur mycket du kan tänka dig göra själv har stor betydelse. Nedan kommer en grov uppskattning av kostnader:

  • Enkel standard renovering cirka 3 000–5 000 kr/kvm
  • Svensk standard kvalitet cirka 5 000–10 000 kr/kvm
  • Lyxigare med exklusiv inredning cirka 10 000–20 000 kr/kvm

Dessa kostnader innefattar endast materialkostnaden och inte arbetskostnaden. Om du själv inte gör något alls av arbetet får du räkna med cirka 5 000–10 000 kr/kvm i arbetskostnad. En badrumsrenovering omfattas av ROT-avdrag vilket kan resultera i 30 % skattereduktion.

Läs mer...

2021-05-18

EM_It-total_01

Cyberattacker är de kriminellas nya krig

Artikel Då ett Miamibaserat mjukvaruföretag utsattes för en hackerattack av cyberkriminella i juli i år, var det många som tvingades få upp ögonen för verkligheten. Ransomware-attacker där företag utpressas på...
EM_alltibygg_07

Byggfirma som kan sköta hela byggprocessen

Artikel Hos Allt i 1 Bygg Huskvarna AB får kunderna en bekväm lösning för sitt byggprojekt. Här får de hjälp med alltifrån bygglovshandlingar och ritningar till uppförande med totalentreprenad.
EM_peter-svensson_05

Fotar världens kändisar

Fotografen och regissören Peter Svenson har en lång meritlista och är ett sant bevis på att om man tror på sig själv och sina drömmar kan man nå hur långt som helst.

EM_andrea_brandstrom_01

Andréa Brändström

Vinnare av Hela Sverige Bakar 2017.

EM_georg-wikman_01

Mannen bakom Kan Jang

Georg Wikman är grundaren bakom hälsopreparaten Arctic Root, Kan Jang, Chisan och  nya Adapt-serien.

Arkiv