194050 SH1194050 SH2194050 SH4194050 SH5

Skarpt säkerhetstänk för höga höjder

De byggställningar som används på den svenska marknaden måste vara säkra och uppfylla en mängd krav föreskrivna av Arbetsmiljöverket. Ett säkerhetstänk som finns hos Svenska Höjdbolaget.

Svenska Höjdbolaget I Kristianstad AB startade 2008. Bolaget bygger ställningslösningar till fasader, nybyggnationer och industrier, liksom mobila hissar samt byggnadstält och väderskydd. 


       – Vi sitter i Kristianstad. Vi är ett stabilt och drivet företag med olika avdelningar som utför arbeten åt privatpersoner, myndigheter och entreprenörer, säger Magnus Lind, som har en över 30 år lång relation med företaget. Den tog sin start med arbete inne på lagret, via ställningsmontör och projektledare till ägare. 


       – Jag har varit på alla poster inom bolaget, ler Magnus, och fått lära mig allt från grunden. 


Den samlade erfarenheten och kompetensen är mångårig. Respektive uppdragsgivare har sin egen unika förfrågan och tillsammans med Svenska Höjdbolagets ställningsbyggare hittas den lösning som är bäst anpassad till uppdraget. 


       – Vi samarbetar med byggbolag, kraftbolag och svenska bruk runt om i landet. Uppdragen spinner från fasader till nybyggnationer och industrier. Våra uppdragsgivare har ofta verksamheter både inom Sverige som utanför landets gränser, vi följer våra uppdragsgivare. 


Varje samarbete börjar med en behovsanalys om vilket arbete som ska utföras och vilken lösning som behövs. 


       – Vi gör ställningarna på ritning idag. Vi kan visa med bilder hur det kommer att se ut. Vilket ger en tydlig bild av att det är anpassat till det arbete som ska utföras. Dessa bilder är i 3D och går att vända åt alla håll, ett väldigt bra och stöttande redskap i projekteringen. 


Innovationsintresset är stort och bolaget arbetar kontinuerligt med att utveckla såväl befintliga som nya produkter och lösningar. 


      – Vi arbetar mycket med mobila lösningar, mobila specialhissar med stora anpassningsmöjligheter som är utformade för att passa såväl arbetare som arbetsplats- och uppgift. Det finns även en utveckling vad gäller material, för att göra lättare ställningar som ger en hållbarare arbetssituation för ställningsmontörerna. 


Svenska Höjdbolaget har en systerverksamhet i Visby. 


       – Bolaget i Visby har samma affärsidé och vision som bolaget i Kristianstad men har även en lite mer säsongsbetonad verksamhet. De hyr bland annat ut hoppborgar till event på Gotland. 

Läs mer...

2019-09-05 11:30

Hemsida
201028 HJ3

Hälsa ur ett helhetsperspektiv

Artikel När det kommer till att ta tag i sin hälsa handlar det om att ha en långsiktig plan och ta små steg framåt men också att se på hälsan ur ett helhetsperspektiv. – Man behöver inte ändra allt på en gång,...
202014 ASC2

Klinik där insidan räknas

Artikel Problem på utsidan av kroppen kan i många fall även behöva behandlas på insidan. På Advanced Skin Care erbjuder man sina kunder behandlingar och kostrådgivning som gör att man går till botten med problemen...
  • Svenska Höjdbolaget
  • 044-59 000 70
  • Blekingevägen 102
    291 50 Kristianstad
6

Löwengrip

Från bloggare till influencer och superentreprenör. En 14 år lång resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan. Nu med det nya varumärket Löwengrip.

Holknekt_webb3

Per Holknekt

Från brädan till scenen

__ProgrammeraMera2016KarinNygards2

Digitalisera skolan

Karin Nygårds sprider digital kunskap i skolans värld

Arkiv

© 2020, Enterprise Magazine