Carolina Gynning
Under ytan av en passionerad och strukturerad entreprenör.
När Johannes och Ann-Sofie Eder år 2011 tog över ett gammalt nedgånget bageri på Odengatan i Stockholm innebar det ett ordentligt uppsving för områdets bageriutbud. Med en inledande hyllning till franska bakelser, närmare bestämt en hel petit choux-festival, visade det sig att besökarna var förtjusta i parets små bakverk.
– Det var där tanken till minibakelserna föddes. Vi började experimentera fram olika sorter och reste utomlands för att få inspiration och ta med så mycket information som helst hem, berättar Johannes Eder, som ursprungligen kommer från Österrike men har bott i Sverige i 20 år.
Det är länge sedan Brot Bageri & Pâtisserie hade ett klassiskt svenskt konditoriutbud. I dag är i stället chouquetter och chokladtryfflar i gott sällskap av eclairer, tarteletter och macarons.
– Visst har vi prinsessbakelser, men de är också mini. Nästan allt ska vara i litet format. Det är som det står på dörren – en tapaspâtisserie, säger Johannes Eder.
Han och hans fru drivs av övertygelsen om att kunderna ska kunna avnjuta flera små bakelser snarare än en stor. Populärast för tillfället menar Johannes Eder är konditoriets eclairer, ett bakverk som han varit något av en svensk pionjär för.
Sponsrade artiklar
Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.